×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

(monkey) Business klara för höstens Dota 2-major

2
(monkey) Business besegrar Ninjas in Pyjamas och säkrar en plats i Dota 2:s första major. NiP får dock en andra chans i kvällens lower bracket-final där de nu ställs mot Alliance.
Med en biljett till höstens major på spel drabbade Ninjas in Pyjamas och (monkey) Business samman i det europeiska regionkvalets upper bracket-final. I den första matchen blev svenskarna totalt översprungna då Johan "BigDaddyN0tail" Sundsteins Alchemist gjorde skäl för sitt namn och visade hur man gör för att få allt man rör vid att bli till guld. Adrian "Era" Kryeziu spelade Anti-Mage och av en okänd anledning valde han att spendera sin första skill point på Mana Break istället för Blink. Detta ledde till att han nästan omedelbart bjöd (monkey) Business på ett first blood och strax därefter ännu en pinne i protokollet.

Ungefär 20 minuter in i matchen satt BigDaddyN0tail på ett dubbelt så högt nettovärde som Era, vilket naturligtvis inte bådade särskilt gott för svenskarna. Även om Era jobbade sig in mer och mer i matchen så utgjorde han aldrig något egentligt hot mot (monkey) Business som tack vare deras övergödda Alchemist inte stötte på några problem när de gick in för att avsluta matchen.

I den andra matchen såg NiP till att själva välja Alchemist och nu var det alltså Era som skulle få chansen att spela den snabbt farmande jätten. Ninjas in Pyjamas inledde aggressivt och plockade kills med var och varannan rotation. Problemet var bara att (monkey) Business lyckades hålla Eras Alchemist stången och Amer "Miracle-" al-Barqawis Shadow Fiend var istället den hjälte som sprang iväg med en stor ekonomisk ledning. Aporna kom tillbaka in i matchen och med en så stor Shadow Fiend kunde ninjorna inte stå emot dem i team fights. Jonas "jonassomfan" Lindholm gjorde ett par riktigt fina inhopp med sin Earthshaker men det fanns helt enkelt inte tillräckligt med uppföljning.

Världen (monkey) Business vs. Sverige Ninjas in Pyjamas

(monkey): Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Crit-, Fly
NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid


(monkey) Business tar en tämligen bekväm 2-0-vinst och säkrar härmed en plats i höstens major. Ninjorna har dock fortfarande en chans att ta sig dit men dessvärre står vi nu inför ännu ett helsvenskt derby där Alliance och Ninjas in Pyjamas tvingas göra upp om den andra och sista europeiska biljetten till Frankfurt och de tre miljoner dollar som väntar i prispotten.

Slaget om den sista majorplatsen


Sverige Ninjas in Pyjamas vs. Sverige Alliance

NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


Då upper bracket-finalen gick så pass snabbt sätter denna lower bracket-final igång redan nu, en timme före den ungefärliga tid som angavs i förväg. De som vill följa matchen kan göra så genom någon av följande streams:

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..