×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Alliance eliminerar Team Liquid och är nu en match från Dota 2-majorn

8
Alliance rycker upp sig efter kallduschen i semin, besegrar Team Liquid och säkrar en plats i morgondagens lower bracket-final.
I första matchen tycktes Team Liquids hjältar, åtminstone på pappret, ha goda förutsättningar att stänga ner Alliance. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainens Phantom Lancer kunde inledningsvis dessutom helt strunta i att ansluta till resten av Team Liquid när det uppstod strider medan Jonathan "Loda" Bergs Naga Siren ofta var tvungen att avbryta sitt farmande för att hjälpa sina lagkamrater. Alliance, som använde sig av en Batrider och något så ovanligt som en Queen of Pain i supportroll, skapade dock tillräckligt mycket utrymme för att Loda skulle kunna farma ihop sin Radiance utan några större incidenter. Den första stora team fighten blev en långvarig sådan. Resultatet blev i förlängningen att Liquids hjältar föll, en efter en, till Alliance Naga och hennes Radiance som successivt åt upp deras HP. Loda, som nu simmade i guld, spelade enormt bra den här matchen och med Radiance, Manta Style och Boots of Travel på deras Naga Siren kunde Alliance ta över hela kartan och tvinga Team Liquid att motvilligt hissa den vita flaggan.

I den andra matchen valde Team Liquid väldigt aggressiva hjältar såsom Tusk, Undying, Razor och Slardar. De backades även upp av en Dazzle som med sin Shallow Grave hade möjligheten att vända en svensk attack till deras fördel. Alliance svar på denna hjältekombination var att sätta Gustav "s4" Magnusson på en Tidehunter, en hjälte man gärna inte rusar in på utan att först tänka efter både en och två gånger. Även den här matchen sattes Loda på att spela en Naga Siren. Skillnaden den här gången var att Team Liquids tidiga aggressivitet gav enorm utdelning och Adrian "FATA-" Trinks spelade fantastiskt bra på sin Razor. Att sätta s4 på en Tidehunter gav inte tillnärmelsevis så god utdelning som Alliance hade hoppats på och FATA- fick ett för stort försprång för att Loda skulle få chansen att åter ta kontroll över kartan med sin Naga Siren. Alliance höll ut i en dryg halvtimme innan trycket blev för stort. FATA- avslutade matchen med otroliga 18-1 i statistik och tog därmed Team Liquid till en tredje och avgörande match.



FATA- är onekligen rakbladsvass med sin Razor


I den sista matchen ställdes Lodas Spectre mot en Sven, spelad av MATUMBAMAN. Den sistnämnda hade understöd av en Io och genom smarta rotationer tvingade de Alliance hjältar till tidsödande och därmed kostsamma lane-byten. Problemet för Liquid var att hjälten med störst nettovärde inom laget var deras Venomancer, spelad av FATA-, och genom att isolera och döda honom ett flertal gånger kunde Alliance säkra tillräckligt med guld för att hålla matchen vid liv.

Lodas Spectre, med Radiance och Heart of Tarrasque, hade tillsammans med Henrik "AdmiralBulldog" Ahnbergs Nature's Prophet en enorm global närvaro och efter att den sistnämnda skaffade en Refresher Orb blev det allt mer farligt för Team Liquid att ta team fights. Alliance Spectre var som en tickande bomb och de vände mycket riktigt matchen till sin fördel varpå en outtröttlig belägring av Team Liquids bas inleddes. Lodas Spectre var nästintill omöjlig att ha ihjäl tack vare starka föremål samt lysande supportspel och AdmiralBulldog, med en Aghanim's Scepter, en Refresher Orb och en Octarine Core på sin signaturhjälte, sände en oändlig ström av Treants mot obevakade baracker. Till slut blev trycket för stort för Liquid som efter en sista misslyckad team fight kastade in handduken.

Europa Team Liquid vs. Sverige Alliance

Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke


Team Liquid blir således eliminerade och deras resa mot Frankfurt når ett abrupt slut. Alliance är däremot klara för morgondagens lower bracket-final där de får möta det lag som förlorar upper bracket-finalen. Då det är två majorplatser som står på spel innebär en finalvinst, oavsett bracket, att man kvalificerar sig till majorn. Många svenska Dota 2-fans drömde nog om att se både Alliance och Ninjas in Pyjamas ta sig till majorn och den drömmen lever än.

Morgondagens matcher


Världen (monkey) Business vs. Sverige Ninjas in Pyjamas

(monkey): Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Crit-, Fly
NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid

Förloraren i upper bracket-finalen vs. Sverige Alliance

TBD:
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, Mynuts, Akke

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..