×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Kapten Puppey tar sitt Team Secret till final

2
Team Secret besegrar The International-finalisterna CDEC Gaming och kniper den första finalplatsen i ESL One New York.
Den första semifinalen i ESL One New York stod mellan det nya Team Secret och The International 2015-finalisterna i CDEC Gaming. Européerna satte direkt sin prägel på hjälteuttagningen då de valde Elder Titan redan i första fasen, en hjälte som har förlorat 100% av de (förvisso fåtal) matcher den har spelats sedan början av sommaren. Av publikljudet att döma var tittarna lika förvånade som panelen. De valde även hjältar som Windranger, Broodmother och Razor samtidigt som CDEC aldrig lyckades säkra något som verkligen sätter stopp för just en Broodmother. CDEC ledde länge, sett till antalet kills, men Team Secret hade övertaget i rent nettovärde under nästan hela matchen då de helt enkelt farmade mer effektivt.

Jacky "EternaLEnVy" Mao valde att bygga sin Razor så att han skulle kunna tåla så mycket stryk som möjligt vilket visade sig vara ett bra val. Rasmus "MiSeRy" Filipsens smällfeta Broodmother och Aliwi "w33" Omars välfarmade Windranger jagade lätt ikapp och dödade flyende CDEC-hjältar efter det att de använt alla sina förmågor för att oskadliggöra EnVys Razor.

Hur det gick för kapten Clement "Puppey" Ivanov och hans Elder Titan? Jodå, i den troligtvis matchavgörande team fighten landade han en Echo Stomp på tre CDEC-spelare vilket i förlängningen ledde till att samtliga fem kineser föll. Han använde även sin Astral Spirit väldigt väl under matchens lopp vilket gjorde det lättare för Team Secret att veta vad CDEC höll på med. Är Elder Titan tillbaka i metan? Det får framtida proffsmatcher utvisa. Team Secret visade dock här att under rätt omständigheter och i händerna på rätt spelare så kan även den hjälten vara gångbar.



Elder Titan vinner sin första proffsmatch på väldigt länge


Kreativa hjälteval

CDEC satt nu lite med skägget i brevlådan då de riskerade gå samma öde tillmötes som deras finalmotståndare i The International 2015. De fortsatte att välja hjältar som om det fortfarande var patch 6.84 men när det var dags för deras femte och sista val dök en joker upp - en Invoker. Det kan ha varit så att de valde den för att hindra Puppey från att välja den. Team Secret fortsatte att vara kreativa med deras hjälteval när de satte w33 på en Alchemist i mitten samtidigt som EnVy sattes på att spela en Necrophos.

En Alchemist med Greevil's Greed farmar oerhört fort, särskilt när han får flertalet Bounty Runes i floden och det tog inte många minuter innan han låg långt före kineserna. MiSeRy, som för andra matchen i rad spelade Broodmother, fick en riktigt bra inledning på matchen och efter 20 minuter hade han 6-0 och ett ännu högre nettovärde än lagkamratens Alchemist. CDEC blev mer och mer frustrerade då Secret ständigt lyckades slinka undan deras försök till ganks men kineserna lyckades slutligen ta två framgångsrika team fights på raken och matchen såg helt plötsligt mer jämn ut.

Team Secret samlade då ihop samtliga fem spelare och sökte ta en avgörande strid och det var precis vad de gjorde. Kineserna använde en smoke för att kunna smyga sig på européerna men all sammanlagd minus-armor från Team Secret gjorde att de fullständigt smälte. Kinesernas Bristleback försökte fly men blev upphunnen av Secrets Alchemist och EternaLEnVy slog den sista spiken i kistan genom att använda sin Reaper's Scythe (med Aghanim's Scepter) på honom. Med deras Bristleback i utvisningsbåset fanns det ingenting CDEC kunde göra för att rädda matchen.

Europa Team Secret vs. Kina CDEC Gaming

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Garder, Q


Team Secret är med andra ord klara för den stora finalen. Vilka de möter där avgörs i nästa semifinal som börjar om en liten stund. Det står mellan Invictus Gaming som eliminerade Virtus.pro i deras kvartsfinal och Vega Squadron som stod för tävlingens stora skräll i natt då de slog ut förhandsfavoriterna och TI5-vinnarna Evil Geniuses.

Kina Invictus Gaming vs. Ukraina Vega Squadron

iG: Rabbit, Ferrari_430, Xi, Chuan, KingJ
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR


Semifinalen, som startar alldeles strax, kan ses antingen genom Dota 2-klienten (kräver biljett) eller också genom den officiella ESL-kanalen på Twitch.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..