×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Team Secret till semifinal i ESL One New York

3
Team Secret slår ut Fnatic och är därmed det första laget som säkrar en semifinalplats i ESL One New York.
Kvällens första matchserie stod mellan Fnatic och det nya Team Secret. De förstnämnda tycks ha gjort sin hemläxa då det första de gjorde var att banna Naga Siren. Européerna satte dock tonen för uttagningen genom att välja Spectre och sedan direkt banna Anti-mage som både är bra på att bemöta Spectre samtidigt som det är en av Dominik "Black^" Reitmeiers bästa hjältar. Fnatic satte då Black^ på en Phantom Lancer istället och de bägge lagen plockade fram var sin joker i det sista hjältevalet där Team Secret säkrade en Leshrac som support medan Fnatic valde att satsa på en Omniknight.

Team Secret fick ut mer av matchens inledande fas när deras Windranger och Spectre skaffade sig ett litet försprång gentemot Fnatics Phantom Lancer och Shadow Fiend. Detta bådar normalt sett inte särskilt gott för Phantom Lancer då denne gärna vill ha en bättre start än motståndarens Spectre eftersom den sistnämnda tillför mer så snart en Radiance har inhandlats. Efter ungefär 20 minuter försökte Secret sig på att döda Roshan men Fnatic dök upp mitt under försöket och tvingade dem till en team fight där de dödade tre Secret-hjältar och stal Roshans Aegis utan att förlora en enda hjälte själva.

Med nyköpta föremål var det helt plötsligt Fnatic som satt i förarsätet och det blev svårt för Team Secret att slåss mot dem då supportduon Dazzle och Omniknight gjorde Fnatics Shadow Fiend och Phantom Lancer väldigt svårdödade. Fnatic lät aldrig Team Secret komma tillbaka och den första matchvinsten var ett faktum.

Kniven mot strupen

Team Secret var nu en matchförlust från att bli eliminerade från ESL One New York och med kniven mot strupen valde de att sätta Jacky "EternaLEnVy" Mao på en Necrophos och Aliwi "w33" Omar på sin signaturhjälte; Meepo. Om det för vissa inte redan var tydligt att patch 6.85 har förändrat metan så blev det nog det när Team Secret valde Nyx Assassin och Fnatic satte Chai "Mushi" Yee Fung på en av hans gamla signaturhjältar; Outworld Devourer.

Team Secret inledde väldigt starkt och gav sig själva en tidig 5-0-ledning men en bra rotation från Mushi resulterade i två snabba kills i Dire-djungeln. Han dröjde sig dock kvar där för att ytterligare sätta press på Secret men det straffade sig snabbt då EternaLEnVy lyckades ha ihjäl honom med sin Reaper's Scythe. Att redan tio minuter in i matchen behöva vänta en hel minut på att återuppstå är förödande och Team Secret utnyttjade situationen och fortsatte bygga upp det stora försprång de redan hade. Snöbollen blev för mycket för Fnatic att hantera och de hissade vit flagg redan i den 22:a matchminuten vilket innebar att bägge lagens öden vilade på resultatet i den tredje och avgörande matchen.



w33 fick chansen att visa vad han kan göra med sin Meepo


Aghanim's Scepters till alla

Team Secret valde en annorlunda hjältekombination där de satte Envy på en Alchemist i en uppställning som inkluderade Venomancer, Windranger och Witch Doctor - tre hjältar som skulle kunna dra nytta av faktumet att Envy kan ge dem Aghanim's Scepters.

Denna tredje och avgörande match var länge väldigt jämn, i varje fall om man såg till antalet kills, men den sidan som har en Alchemist med Greevil's Greed får ofta ett försprång om denne inte stängs ned. Envy valde mycket riktigt att bygga en Aghanim's Scepter och använde den på Clement "Puppey" Ivanovs Venomancer vars skadepotential i team fights blev direkt skrämmande. Det är förvisso en stor investering för en carry att spendera hela 4 200 av sitt eget guld på ett föremål och sedan ge bort det till en supportspelare men det lönade sig i det här fallet. Team fights blev genast något som Fnatic helst av allt ville slippa på grund av denna fruktansvärda skada från Puppeys Poison Nova och det blev inte bättre när Team Secrets Witch Doctor fick sin uppgradering. Med detta i ryggen kunde Secret ta sikte på Fnatics byggnader och det fanns inte så mycket de sistnämnda kunde göra för att försvara sig. Byggnaderna föll och det såg i slutändan ut som en ganska trygg vinst för Team Secret.

Europa Team Secret vs. Malaysia Fnatic

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Fnatic: Black^, Mushi, DJ, Ohaiyo, Net


Team Secret avancerar således till morgondagens semifinaler men för Fnatic slutar resan redan här och de får istället blicka framåt mot kommande turneringar.

Kvällens nästa kvartsfinal står mellan CDEC Gaming och Team Archon, som för ett dygn sedan fortfarande hette Team Fire. Detta blir CDEC Gamings första officiella match sedan The International 2015 och det är många som är intresserade av att se hur starka de är i dagsläget.

Kina CDEC Gaming vs. USA Team Archon

CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Garder, Q
Archon: Jeyo, 747, Moo, whiteBeard, FLUFFNSTUFF


Eftersom matchen redan har blivit något försenad kan vi nog räkna med att den sätter igång så snart som möjligt. De som vill se matchen kan antingen köpa en biljett i Dota 2-klienten och se den där i högsta kvalitet eller också titta genom den officiella ESL-kanalen på Twitch.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..