×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Allt du behöver veta inför helgens ESL One New York*

2
I helgen drabbar åtta av världens bästa Dota 2-lag samman i Madison Square Garden. Här är allt du behöver veta för att följa ESL One New York.
ESL One New York går av stapeln nästa helg, 3-4 oktober, och är inte bara den första stora turneringen som spelas i patch 6.85, det blir även det första mötet mellan vissa storlag sedan The International 2015. Under tävlingens två dagar får vi säkerligen se en ny meta börja ta form då lagen garanterat vill visa sig från sin allra bästa sida. Redan dagen efter finalen går Valve nämligen ut med deras inbjudningar till höstens major samt till de regionala kval som hålls inför den. Detta är definitivt den sista chansen de har att visa att de förtjänar en inbjudan.

De deltagande lagen

USA Evil Geniuses (inbjudna)

Europa Team Secret (inbjudna)

CIS Virtus.pro (inbjudna)

Kina CDEC Gaming (inbjudna)

Ukraina Vega Squadron (vinnare av det europeiska kvalet)

Malaysia Fnatic (vinnare av det sydostasiatiska kvalet)

USA Team Archon (f.d. Fire) (vinnare av det amerikanska kvalet)

Kina Invictus Gaming (ersätter EHOME, vinnaren av det kinesiska kvalet)
Tävlingens prispott börjar på 250 000 dollar (motsvarande drygt 2,1 miljoner kronor) och den utökas därefter genom crowdfunding. Detta innebär att vi först på söndag vet hur mycket pengar den totala prispotten hamnar på men i skrivande stund är den precis på väg att passera 275 000 dollar. Pengarna kommer att fördelas enligt följande (summorna nedan utgår från den ursprungliga prispotten).

Prisfördelning

1. (40%) 100 000 dollar (motsvarande cirka 840 000 kronor)

2. (20%) 50 000 dollar (motsvarande cirka 420 000 kronor)

3-4. (10%) 25 000 dollar (motsvarande cirka 210 000 kronor)

5-8. (5%) 12 500 dollar (motsvarande cirka 105 000 kronor)
ESL One har släppt spelschemat för nästa helg och något som direkt kan sägas är att om Evil Geniuses, som måste anses vara förhandstippade att vinna tävlingen, tar sig till final så är två av deras möjliga finalmotståndare Team Secret och CDEC Gaming. Om Team Secret skulle ta sig till en final mot Evil Geniuses så blir det en repris på finalen i ESL One Frankfurt där Team Secret stod som vinnare (förvisso med en helt annan laguppställning). Om CDEC Gaming skulle ta sig till en final mot Evil Geniuses så blir det en repris på finalen i The International 2015 där Evil Geniuses stod som vinnare.

För att ta sig till final krävs det dock att man slår ut två lag på vägen dit och de övriga fem lagen tänker inte vika ner sig i första taget. Här är helgens spelschema.

Lördagen den 3 oktober

Europa Team Secret vs. Malaysia Fnatic

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Fnatic: Black^, Mushi, DJ, Ohaiyo, Net

Kina CDEC Gaming vs. USA Team Archon

CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Garder, Q
Archon: Jeyo, 747, Moo, whiteBeard, FLUFFNSTUFF

CIS Virtus.pro vs. Kina Invictus Gaming

VP: Illidan, God, DkPhobos, Lil, fng
iG: Rabbit, Ferrari_430, Xi, Chuan, Super

USA Evil Geniuses vs. Ukraina Vega Squadron

EG: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, Fear, ppd
Vega: 9pashaebashu, No[o]ne, Mag, Solo, CemaTheSlayeR


Söndagen den 4 oktober

Vinnare kvartsfinal 1 vs. Vinnare kvartsfinal 2

Vinnare kvartsfinal 3 vs. Vinnare kvartsfinal 4

Vinnare semifinal 1 vs. Vinnare semifinal 2


Samtliga matcher spelas i formatet bäst av tre med undantag av finalen som spelas i formatet bäst av fem. Matcherna kan antingen följas genom Dota TV (kräver biljett) eller genom ESLs Twitch-kanal.

Uppdatering

Då det nu uppdagats att EHOME, vinnaren av de kinesiska kvalen, har fått problem med sina visum ersätts de av det lag de besegrade i kvalfinalen - Invictus Gaming. Deltagarlistan har uppdaterats.

Bildkälla: esl-one.com

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..