×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svensktoppen slåss om New York-drömmen ikväll

10
De två svensklagen drabbar samman i kvällens kvartsfinal i ESL-kvalet. I den ena ringhörnan — den anrika organisationen som satsat långsiktigt på sina unga stjärnor. I den andra ringhörnan — titanen som under ledning av återvändande kapten ämnar återupprätta sin forna dominans.
ESL One New York går av stapeln helgen den 3:e till 4:e oktober i New Yorks anrika Madison Square Garden där fyra direkt inbjudna lag tävlar mot fyra lag som varit tvungna att kriga sig igenom var sin kvalserie. De fyra olika kvalen representerar var sin geografisk region — Europa, Amerika, Kina och Sydostasien. Det finns således bara en plats att tävla om i varje kval.

I det nu pågående europeiska kvalet finner vi våra två svenska hopp, Alliance och Ninjas in Pyjamas, som bägge två har tagit sig förbi motståndet de ställdes inför i åttondelsfinalerna. Ninjas in Pyjamas besegrade We Make The Future med 2-0, Alliance besegrade Abraxas med samma siffor och de båda svensklagen ställs nu mot varandra i kvällens kvartsfinal.

Hade svenska Dota-fans fått välja så hade naturligtvis bägge lagen tagit sig till Madison Square Garden men eftersom enbart ettan i varje kval tar sig vidare är det ej möjligt. Nu möts de redan i kvartsfinalerna vilket innebär att för fem hårt kämpande Dotasvenskar så dör drömmen om Madison Square Garden redan ikväll.


Kommer Adrian "Era" Kryezius NiP ta ett steg närmre New York?


Ninjas in Pyjamas sade tidigt att siktet inte nödvändigtvis låg på The International 2015 utan primärt på The International 2016. Nu under det officiella transferfönstret visade de att de verkligen ser långsiktigt på den här satsningen och att det som sades i början inte bara var spel för gallerierna — deras laguppställning är oförändrad och ser ut enligt följande:

NiP Gaming

Sverige Adrian "Era" Kryeziu (Carry)
Sverige Linus "Limmp" Blomdin (Mid)
Sverige Jonas "jonassomfan" Lindholm (Offlaner)
Sverige Simon "Handsken" Haag (Support)
Sverige Elias "Sealkid" Merta (Support)
Alliance har haft det väldigt tufft en längre tid. Ända sedan Gustav "s4" Magnusson, i kölvattnet av The International 2014, lämnade laget för att testa lyckan i det då nystartade "All-Star-laget" Team Secret har de försökt hitta en fast efterträdare till både honom och till EGM som försvann samtidigt.


Jonathan "Loda" Berg har sökt kraft för Alliance.


Vi har sett ett flertal olika laguppställningar sedan dess och trots att det med förra patchens "meta" såg ganska bra ut under en period så har det överlag varit väldigt kämpigt för dem. Nu har emellertid den "förlorade sonen" återvänt hem och tillsammans med MyNuts tar han plats jämte sina gamla lagkamrater som han ledde till vinst i The International 2013. Alliances nya och återigen helsvenska laguppställning ser ut enligt följande:

Alliance

Sverige Jonathan "Loda" Berg (Carry)
Sverige Gustav "s4" Magnusson (Mid)
Sverige Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg (Offlaner)
Sverige Johan "MyNuts" Andersson (Support)
Sverige Joakim "Akke" Akterhall (Support)
Kvartsfinalen är en "bäst av tre" som startar klockan 20.00 ikväll. Det är onekligen en måstematch för alla inblandade; för det ena laget innebär den slutet på den här ESL-resan och för det andra laget väntar en semifinal där antingen Team Empire eller nystartade 5Jungz står för motståndet. Använd någon av länkarna nedan för att följa matchen live klockan 20.00 ikväll.

Sverige NiP Gaming vs. Sverige Alliance

NiP: Era, Limmp, jonassomfan, Handsken, Sealkid
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, MyNuts, Akke

Streams: Svensk, Internationell

28 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 28 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..