×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Evil Geniuses vinner The International 3-1 över CDEC!

2
The International 5 har snart nått sin sammanfattning.
Just nu pågår finalen av The International 5, turneringen med den absolut största prispotten i esportens historia. De två lagen som nu kämpar om 57 miljoner kronor i turneringens final är västvärldens starkaste lag i Nordamerikanska Evil Geniuses, och CDEC: ett lag som var tvugna att kvalificera in till eventet och har lett en obesegrad väg till finalen på eventet.

USA EG vs. Kina CDEC — 3-1

EG: Fear, SumaiL, UNiVeRsE, Aui_2000, ppd
CDEC: Agressif, ShiKi, Xz, Garder, Q

EG matchar aggressionen i karta 1

Evil Geniuses lyckas ta den första kartan i The International 5-finalen mot CDEC. Likt denna EG-uppställnings första vinst som lag på Dota 2 Asian Championship i februari såg vi hur deras midlaner tillika stjärnspelare Sumail "SumaiL" Syed Hassan blev gankad ett flertal gånger under de inledande minuterna av den första kartan, men under den tiden lyckades övriga EG-medlemmar samla på sig mer och mer farm, och stackade även djungel massivt åt Hassans Storm Spirit.

När teamfightsen börjar däremot, så var CDEC utklassade. Kombinationen av Clinton "Fear" Loomis Gyrocopter, såväl som Saahil "UNiVeRsE" Aroras pricksäkra Clockwerk skapade situationer som lät SumaiL enkelt plocka upp ett flertal kills i varje fight. CDEC kom aldrig ikapp efter detta, och den första kartan gick till Evil Geniuses.

CDEC tar EG till minst en fjärde karta

CDEC hade gjort det som vana att överraska sina motståndare med kreativa drafts, och i den andra kartan av finalen visade de nog sin största överraskning hittills i turneringen då de skickade Huang "Shiki" Jiwei bot på Leshrac, Sun "Agressif" Zheng offlane på QoP och slutligen Chen "Xz" Zezhi mid på Brood Mother. Lansen utvecklades väldigt bra för CDEC som fick EG att gång på gång byta runt sina spelare på kartan.

Fastän EG lyckades ta en ordentlig teamfight i mitten av matchen kom CDEC snabbt tillbaka. När samtliga cores på det kinesiska laget började samla på sig BKB:s var det inte mycket EG kunde göra i gensvar, och när dimman väl hade lagt sig över stridsfältet stod det 1-1 i TI-finalen.

EG en karta från seger

Efter en otrolig tredje karta står nu EG endast en vinst i från förstaplatsen på historiens största esportevent. Båda lagen stod ofta jämfota under hela kartans gång, men när fighterna väl började var det CDEC:s Agressif som spelade en otrolig Slark och isolerade ofta Fear under konflikternas gång för enkla kills.

Matchens man var däremot UNiVeRsE på Clockwerk, som gjorde sitt yttersta för att finna Agressif för pickoffs och bidrog allra mest till kartans slutgiltiga konfrontation. Inte nog med att han singlade ut Agressif så fångade han även enstaka supports och stoppade ShiKis Leshrac från att få av sin stun på två av EG:s hjältar.

EG tar hem 57 miljoner kronor

Efter runt 40 minuter in på den fjärde kartan var det över: Evil Geniuses blev krönta segrare på The International 5. Till skillnad från de två senaste kartorna så lyckades EG börja matchen med ett övertag då SumaiL krossade ShiKi mid, och resten av EG alla samlade på sig bra med farm och XP. När First Blood väl drogs tog jänkarna dubbelt upp, och tog ned både ShiKi och Xz, vilket sköt dem ännu längre fram i ledningen.

CDEC slog däremot tillbaka med upprepade ganks mot SumaiL, och tog ett flertal torn utan större problem tack vare ShiKis Dragon Knight. Även Agressif lyckades farma ikapp och split-pusha EG väldigt effektivt. En stor fight toplane gick till slut EG:s håll däremot, då fyra CDEC-medlemmar föll.

EG följde även upp detta med en otrolig kombination av Echo Slam och Fissure tillsammans med ppd:s Ice Blast, vilket omedelbart dödade fyra CDEC-spelare, och innebar att Roshan gick direkt till SumaiL. Därefter tog EG det lugnt: Med 10 000+ i guldledning behövde inte EG längre kämpa om ledningen, och kunde ta resten av matchen i sin egna tackt.

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..