×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Detta var dag 1 på The International 5

2
Den första dagen av The International är över och bjöd på nagelbitande intensiva matcher och skrällar.
Världens största esportevent kunde nog inte ha fått en bättre start än vad vi fick bevittna under gårdagen då vi fick se masssiva comeback-vinster, Divine Rapiers i mängder och genuint sinnessjukt spelande från nästan alla lag inblandade. Jakten på miljonerna har officiellt börjat, och det märks att alla lag gör vad som helst för sin chans att få så bra seed som möjligt inför slutspelet.

Grupp A: LGD obesegrade


Överraskande nog i en värld av Team Secrets och Evil Geniuses så var det bara två lag som lyckades hålla nollan under sin första dag på eventet, och det var turneringsöppnarna från Kina LGD, som startade sin dag med två sinnessjuka timslånga matcher mot Cloud9, och sedan en totalt ensidig konfrontation mot compLexity för att placera sig i toppen av Grupp A.

Till de flestas förvåning såg vi även turneringsfavoriterna Secret ha en mindre fenomenal insats till att börja med på TI5, då en oväntad förlust mot Chai "Mushi" Yae Fungs Fnatic såg dem dela sin serie 1-1 efter en monsterinsats från malaysierna lyckades ta ned världsettorna i den avslutande matchen i mötet. Secret såg däremot ut att rycka upp sig snabbt efter förlusten då de helt körde över stjärnspäckade Invictus Gaming i sin sista match för dagen.

Den största överraskningen däremot var Cloud9, som när allt var sagt och gjort endast vann en match under hela dagen mot ett väldigt inkonsekvent Na`Vi. Viset laget förlorade tre av sina fyra matcher var på sånt extraordinärt vis däremot att deras matcher kommer bli måsten att följa, då bokstavligt vad som helst kan hända. Om ni har några tvivel, låt denna mening övertyga er: Jacky "EternaLEnVy" Mao köpte en Rapier på Anti-Mage, som fjärde item i ordningen.

Grupp A

1. Kina LGD 4-0
2. Europa Secret3-1
3. USA coL2-2
4. Malaysia fnatic2-2
4. Ukraina Na`Vi2-2
6. Kina Invictus Gaming1-3
6. Korea MVP.Phoenix1-3
6. Europa Cloud91-3


Resultat: Grupp A, Dag 1 (Klicka här)


Resultat: Serie 1

Kina LGD vs. Europa Cloud 92-0
Europa Secret vs. Malaysia Fnatic1-1
USA coL vs. Korea MVP.P2-0

Resultat: Serie 2

Europa Secret vs. Kina iG2-0
Europa Cloud9 vs. Ukraina Na`Vi1-1
USA coL vs. Kina LGD0-2

Resultat: Serie 3

Kina iG vs. Malaysia Fnatic1-1
Ukraina Na`Vi vs. Korea MVP.P1-1



Vici toppar Grupp B


När man vid första anblick ser vilka lag som ingår i Grupp B kändes det lätt att föreställa sig en topp 4 med Vici, EG, Empire och Virtus.pro i toppen. Efter den första dagen däremot ser vi just hur vad som helst kan hända i Seattle då inga lag är obesegrade i gruppen.

Bäst till ligger Vici i vilket fall, som vann en förhållandevis enkel serie mot ukrainarna i Empire. Udda nog kom det kinesiska lagets enda förlust under dagen mot vinnarna av det sydostasiatiska TI-kvalet, MVP.Ho6ix, som innehåller finländaren Jesse "JerAx" Vainikka. Koreanerna lyckades redan från början etablera en ledning i den första matchen, och släppte aldrig på den för att bli en av de största skrällarna under den första dagen. Vici plockade upp den sista kartan däremot, men inte förens hela 50 minuter hade passerat.

Den största händelsen i turneringens andra grupp var däremot Newbee. TI4-vinnarna har sett rätt och slätt urusla ut sedan sin otroliga vinst förra året i Seattle, och var gåendes in till turneringen betraktade som ett av de potentiella bottenlagen efter att de gått hela juni med endast en kartvinst hemma i Kina. Tji fick Virtus.pro och Evil Geniuses däremot, då kineserna lyckades ta en karta i båda sina serier under gårdagen i vad som såg ut att vara klassisk Newbee-dominans. Värt att notera däremot var att de ändå inte lyckades vinna några av serierna utan endast en karta i båda, vilket visar att de ännu har mycket jobb framför sig för att nå sin gamla form.

CDEC, det första laget att kvalificera ur Wildcardturneringen, avslutade sin dag efter endast en BO2 där de besegrade MVP.Hot6ix i två raka kartor, vilket gör dem till det enda obesegrade laget i gruppen. De har däremot endast spelat en serie i jämförelse med alla andra lag som har spelat två.

Grupp B

1. Kina Vici3-1
2. Kina CDEC2-0
3. Kina Newbee2-2
3. USA Evil Geniuses2-2
3. CIS Virtus.pro2-2
6. Kina EHOME1-1
6. Korea MVP.Hot6ix1-3
6. Ukraina Empire1-3

Resultat: Grupp B, Dag 1 (Klicka här)

Resultat: Serie 1

Kina Newbee vs. CIS VP1-1
Kina Vici vs. Ukraina Empire2-0
Korea MVP.H6ix vs. Kina CDEC0-2

Resultat: Serie 2

USA EG vs. Kina Newbee1-1
Ukraina Empire vs. Kina EHOME1-1
Kina Vici vs. Korea MVP.H6ix1-1

Resultat: Serie 3

CIS VP vs. USA EG1-1



Höjdpunkter på dagen


Det fanns mycket att jubla om, men här är de absolut sjukaste sakerna som hände under gårdagen


LGDs otroliga comeback

I en av de allra första kartorna att spelas på plats hade Cloud9 en astronomisk ledning på mer än 20 000 guld och experience när de väl började sin belägring av kinesernas bas. Mot alla odds lyckas däremot LGD-stjärnan Lu "Maybe" Yao på Ember Spirit överleva situationer han inte borde och blir rikare och rikare. Till slut bär frukten av Maybes möda sig, och LGD segrar efter en av de största comebacksen i professionell Dota.



EternaLEnVys Rapier

Allt hopp ser ut att vara borta för Cloud9 i den andra kartan av sin serie mot LGD. Det kinesiska laget gav dem inte en tum under matchens inledande minuter och en förlust innan 20 minuter såg ut att bli en realitet. Det enda hoppet C9 hade var det faktum att kineserna knappt hade rört EternaLEnVys Anti-Mage så han kunde hålla en någorlunda jämn takt med sina motståndares carryspelare. Det var en kamp han höll på att förlora däremot, och han fann sig själv behöva utnyttja extrema medel och köpte prompt en Rapier. Det var en av de mest oförutsägbara handlingarna man kan göra i en sån situation, och chockerande nog fungerade det.



MP på Storm Spirit

Få har några som helst förväntningar på några av de sydkoreanska lagen på plats. Men om det är någontin som kännetecknar deras stil så är det aggression till tusen, och var någonting MVP.Hot6ix Pyo "MP" No-a visade att han hade i spader när de mötte Vici.



Bildkälla: Dota 2

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..