×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

CIS

Virtus.pro besegrar Empire i Esportalfinalerna

1
Finalerna av Esportal tog plats under söndagen, och det blev inga mindre än vinnarna av den tredje DreamLeague-säsongen Virtus.pro som tog hem turneringen efter en spännande comeback.
Efter många om och men var det till slut ett östeuropeiskt möte som skulle avrunda vad som varit en långdragen första upplaga av online-ligan Esportal då Team Empire och Virtus.pro gjorde upp om den slutgiltiga prissumman på 32 000 dollar (motsvarande 272 000 kronor). Segrarna blev till slut VP, som efter att ha funnit sig själva nere med två kartor raljerade, och vann de återstående tre för att ta segern.

VP med en otrolig comeback

Fastän Virtus.pros prestationer på sistone har hamnat mer i allmänhetens vitöga med vinster på DreamLeague och en minst sagt respektabel tredjeplats på ESL One Frankfurt bär Empires namn fortfarande mest prägel av alla de rysktalande lagen just nu. Med en vinst på den inledande säsongen av joinDota MLG Pro League, samt en dominant framfart på MarsTV Dota League i Kina som endast stoppades av världsettorna Secret i turneringens finaler var det därmed svårt att inte betrakta dem som favoriter i mötet mot Virtus.pro.

Inledningsvis verkade detta även vara fallet, då Empires Roman "Resolut1on" Fominok och Maxim "yoky" Kim rätt och slätt dominerade VP i de öppnande två kartorna. De tre namnen som skulle komma att avgöra hela serien tillhörde däremot inte Empire, utan utgjordes av DreamLeague-vinnarnas Ilya "Illidan" Pitsaev, Sergey "God" Bragin och Artem "FNG" Barshak, som lyckades etablera sitt momentum efter en dominant tredje karta där Illidans Phantom Lancer malde ned samtliga motståndare gång på gång.

God i godmode

Fastän Pisaev fortsatte hålla hög nivå på sitt spel var det God och FNG som kom att bli matchens hjältar i de resterande kartorna. På Earthshaker bidrog alltid FNG med kristallklara engages som räddade och startade ett flertal slag åt VP-sidan, men den riktiga stjärnan var God. Sammanlagt lyckades han som Queen of Pain komma up i den hissnande siffran av 36 kills, 9 deaths och 19 assists.

Med allt detta sagt innebär detta att Virtus.pro lämnar Esportal som vinnare, och tar hem majoriteten av den 64 000 dollar stora prispotten.

Prisfördelning
1.CIS Virtus.pro32 000 dollarcirka 272 000 kronor
2.CIS Empire16 000 dollarcirka 136 000 kronor
3-4.CIS Vega Squadron4800 dollarcirka 40 000 kronor
3-4.Finland 4A+SC4800 dollarcirka 40 000 kronor
5-8.Europa mYinsanity1600 dollarcirka 13 000 kronor
5-8.Europa 4 Clover1600 dollarcirka 13 000 kronor
5-8.CIS Power Rangers1600 dollarcirka 13 000 kronor
5-8.CIS HellRaisers1600 dollarcirka 13 000 kronor

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..