×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Alla lag för The International 5 klara

8
Efter en vecka av onlinekval vet vi äntligen vilka de resterande lagen som kommer resa till Seattle är.
Nu står det klart: Femton lag är nu redo för att kämpa om den, återigen, största prispott esporten någonsin skådat. Med samtliga kval avklarade kan vi nu därmed se vilka det är som kommer kämpa om chansen att nå otaliga rikedomar i höst.

Östeuropa dominerar i EU-kvalet

På senare tider, då lag som Alliance och NiP verkade ha etablerat sig som utmanare till de bästa lagen i Europa var det en majoritet som såg att åtminstone ett av svensklagen skulle ta sig djup i de europeiska kvalen, framförallt då de Östeuropeiska lagen som deltog i kvalet inte hade visat sina framfötter vare sig online som offline.


Lodas Alliance gick inte hela vägen


Men tji fick Norden då Alliance chockerande nog såg sig själva eliminerade efter vad som endast kan kallas för det ultimata ässet i rockärmen från vitryssarna i Power Rangers. I den avgörande matchen bröt lagets stjärnspelare, tillika carry, Dmitry "Ditya Ra" Minenkov ut en strategi som involverade Alchemist samt en supersnabb Roshan; och med en tidig ledning var det bara att tuta och köra för Ditya Ra, som vid 13 minuter låg på 11 000 gold i networth och var praktiskt taget odödlig. Alliance gjorde sitt yttersta, men fann sig till sist eliminerade från kvalen redan i gruppstadiet, och kommer alltså inte att medverka alls på TI5.

Ögonen riktades därefter mot NiP, som efter en stabil prestation i sin grupp lyckades ta sig till slutspelet. Väl där såg det ut betraktades de som ett av lagen som skulle finna sin väg till Seattle, och med en väldigt övertygande första karta i serien såg det allt mer ut som NiP skulle fylla svenskkvotan Alliance tomrum öppnade. Tyvärr fick vi se hur NiP föll offer för konstanta nätverksproblem under de resterande kartorna, någonting som kan ha påverkat dem under matchernas gång, då de beslutade sig för att ta allt mer och mer riskfyllda och vårdslösa beslut.

I slutändan ledde dessa beslut till att två massiva ledningar för NiP i både den andra samt tredje matchen eroderades, och lät motståndaren Vega avancera vidare mot alla odds. Vega fortsatte att visa vad de var kapabla till och efter att ha besegrat finländarna i 4 Anchors + Sea Captain i två övertygande kartor var deras plats på The International 5 säkrad. Det enda de hade att spela om nu var huruvida de skulle spela i huvudeventet eller i Wildcard-turneringen.

I finalerna mötte det nyetablerade Vega inga mindre än Na`Vi, som efter att ha varit ett av de lagen som fått utstå mest förnedring från Dota 2 communityt under det senaste året hade lyckats ta sig till finalerna av det europeiska kvalet.

Na`Vi, som idag betraktast som ett av de mest llegendariska lagen i Dotas historia har medverkat på alla fyra upplagor av Valves monster-event hittills, där de har vunnit en gång, spelat i tre finaler och har en topp 8-placering att visa för det. Ingenting skulle stoppa dem från att nå det största TI-eventet någonsin, och med en vinst på 3-1 över Vega Squadron säkrade dem sitt femte raka intåg till The International för femte året i rad.

Europeiska TI5-kvalet:

Ukraina Na`ViXBOCT, Dendi, Funn1k, SoNNeikO, ArtStyle (Kvalar direkt in till TI 5)
CIS Vega SquadronNo[o]ne, 9pashaebashu, Mag~, CemaTheSlayeR, Solo (Kvalar till Wildcard)



compLexity och NAR till Seattle

Föga förvånande så bäddade samtliga kval för överraskningar, men inget så mycket som det Nordamerikanska. Laget mousesports nya uppställning som tidigare var känt som Team Tinker, hade tagit beslutet att delta i de amerikanska kvalen med hela tre européeiska spelare i form av Johan "pieliedie" Åström, Max "qojqva" Broecker och Dominik "Black^" Reitmeier, utöver Sam “BuLba” Sosale och Peter “waytosexy” Nguyen. mousesports var i samband med detta snabbt betraktade som de eventuella vinnarna av kvalet, speciellt då de andra lagen från regionen på sistone visat att de varken kan hålla samman eller prestera mot någon form av internationellt motstånd.

Men de kom istället att bli en av årets största och oförutsedda floppar. Efter att endast ha tagit en andraplats i sin grupp kom de att spela slutspelet genom kvalets lower bracket. Det började bra med en förväntad vinst över Void Boys. I den följande rundan hade de även sina motståndare i semifinalen, North American Rejects v.2, nere med en karta i den avgörande Bo3-serien som skulle besluta vilket lag som skulle ta sig till Seattle.

Men guldet blev snabbt till sand för mousesports, som hamnade på bakfoten i båda resterande matcher och slängde sin seger ut i tomma intet. Istället blev det NAR v.2 segrade och tog sig till finalerna där de mötte kvalets mest konsekventa lag, compLexity, som utan större problem besegrade NAR i tre raka kartor för att säkra sin plats på huvudeventet i Seattle.

Nordamerikanska TI5-kvalet:

Världen compLexityZyzzy, swindlemelonzz, MoonMeander, Simbaaa, Zfreek (Kvalar direkt in till TI 5)
USA NAR v.2USH, Korok, MSS, chad, Fogged (Kvalar till Wildcard)



Gamla rävar segrar i Kina

De kinesiska TI-kvalen har haft som tendens att skicka några av de mest exceptionella lagen till Seattle. Förra året såg vi hur LGD gick på bärsäkargång genom kvalet och reducerades till att endast komma en karta ifrån ett topp 4-placering på TI4. Detta år tyder dock inte på att vara annorlunda alls, då vinnarna i EHOME visade lite hänsyn mot samtliga lag som stod i deras väg.


EHOME:s supportspelare LaNm


Med två av det föregående årets stora kinesiska stjärnor i uppställningen, andraplatstagaren på TI4 Bai "rOtk" Fan samt f.d. DK-supporten Zhang "LaNm" Zhicheng, figurerar som stödpelare i laget, i kontrast mot resten av lagmedlemmarna. Samtidigt såg vi även hur den nya CDEC-uppställningen etablerade sig som klara tvåor under turneringens gång, och går otvivelaktigt in i Wildcard-turneringen som favoriter.

Kinesiska TI5-kvalet:

Kina EHOMEYang, CtY-, rOtk, LaNm, DDC (Kvalar direkt in till TI 5)
Kina CDECAgressif, Shiki, Xz, Garder, Q (Kvalar till Wildcard)



Sydkorea krossar Sydostasiatiska kvalet

För närmare två år sedan då Dota 2 officiellt släpptes i Sydkorea var det nästan utomjordiskt att se lag med så pass usla strategier som i landet som dubbats till "esportens mecca". Med små kliv började däremot de Sydkoreanska lagen sakta men säkert göra sig av med stödhjulen och fick fler och fler möjligheter att resa till internationella turneringar i hopp om att utvecklas.

Nu har tiden äntligen kommit då de får njuta av den mödan, då båda lag från det Sydostasiatiska kvalet har sin bas i Sydkorea och visade konsekvent att de har utvecklats mycket inom alla fälten av spelet. De två lagen i fråga är båda systerlag från KeSPA-organisationen MVP, och i den minst sagt dramatiska sammandrabbningen mellan de båda i kvalets finaler var det MVP.Hot6 som besegrade MVP.Phoenix och blir därmed det första Sydkoreanska laget att någonsin spela i gruppspelet på ett The International-event.

Sydostasiatiska TI5-kvalet:

Korea MVP.Hot6Forev, MP, SunBhie, Heen, JerAx (Kvalar direkt in till TI 5)
Korea MVP.PhoenixFebby, QO, kphoenii, March, NutZ (Kvalar till Wildcard)



Samtliga lag redo för The International 5

Med allt detta sagt har vi nu alltså fjorton lag redan färdiga för monsterevenemanget i Juli-Augusti, där tio lag blev inbjudna och de resterande fyra kvalificerade in under förra veckans kval. Detta bäddar även upp för vad som kommer bli en intensiv Wildcard-turnering, där alla lag som kom två i sina respektive kval kommer göra upp om de två sista platserna in till TI5.

Tidigare inbjudna lag:

Europa SecretArteezy, s4, Zai, Puppey, KuroKy
Europa Cloud9EternaLEnVy, FATA-, bOne7, MiSeRy-, BigDaddyn0tail
CIS EmpireSilent, Resolut1on, yoky, ALOHADANCE, ALWAYSWANNAFLY
CIS Virtus.proIllidan, God, DkPhobos, lil, fng
USA Evil GeniusesFear, SumaiL-, UNiVeRsE, Aui_2000, ppd
Malaysia Team MalaysiakYxY, Kecik Imba, Ohaiyo, Mushi, JoHnNy
Kina ViciHao, Super, iceiceice, fy, Fenrir
Kina LGDSylar, Maybe, Yao, xiao8, MMY
Kina Invictus GamingBurNIng, Ferrari_430-, Luo, ChuaN, Faith
Kina NewbeeRabbit, Mu, June, Banana, SanSheng




26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..