×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Valve skapar major-struktur för Dota 2

3
Valve offentliggjorde sent under natten till idag att The International för tillökning under året i form av tre major-turneringar.
I fyra år kom Dota 2s svar på ett världsmästerskap i form av två veckors intensivt spelande under var års sensommar, där 16 lag skulle slåss om några av de största summorna pengar vi någonsin sett i esport-historia. Nu kommer tre nya stopp göra The International sällskap under helåren i ett system som efterliknar CS:GO:s nuvarande major-turneringar.

"The Dota Major Championships, starting this Fall, will be an annual series of four marquee tournaments, one being The International. The three additional tournaments will be Valve-sponsored events hosted by third-party organizers at different locations around the world."

Detta kommer alltså innebära att vi kommer se turneringsarrangörer arrangera de tre turneringarna utöver The International. Vi har redan sett någonting liknande detta nu i år i samband med Dota 2 Asian Championships i februari som gick av stapeln i kina och erbjöd mer pengar i prispott än TI3 och innehöll hela Dota-världens samlade elitlag. Enligt press-releasen från Valve kommer vi även få se den tredje major-turneringen för i år spelas nu i höst. Hittills har inga arrangörer, datum eller platser för dessa turneringar blivit offentliggjorda, vilket tyder på att mycket kring dessa stopp ännu inte har blivit tydliggjort för de potentiella namnen som skulle kunna hålla i dem.

Något av det mest iögonfallande med offentliggörandet är även att alla lag som deltar i dem kommer endast få göra spelarbyten under ett visst antal perioder under årets gång. Detta kommer troligtvis som ett gensvar i samband med att lag följandes TI4 bytte spelare konstant ända sedan turneringens avslut, som därmed skapade svårigheter för lag att skapa en identitet för fans.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..