×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Filippinerna

Rave i bråk med filippinska regeringen

1
En nationell debatt har startat i det sydostasiatiska landet efter det att tre av Dota 2-laget Raves spelare blev tvingade av sitt flyg till Sydkorea.
Rave, filippinernas i särklass starkast Dota 2-lag för stunden, har fått nationell uppmärksamhet i sitt hemland. Anledningen bakom detta är då tre av lagets medlemmar Mark “Cast” Pilar, Djardel “Chrissy” Mampusti och Ryo “ryOyr” Hasegawa blev avplockade från sitt flyg, som skulle ta dem till deras träningslokal i Sydkorea. Varför de tre medlemmarna har blivit strandade i den sydostasiatiska nationen, har det nu rapporterats av Filippinska immigrationsdepartement, är på grund av att spelarna i fråga inte bar på OEC (Overseas Employment Certificate) när de bordade planet, ett dokument som enligt departementet är en nödvändighet för alla filippiner som söker att jobba utomlands.

Det udda med detta är att Rave har sedan mitten på 2014 bott och tävlat i Sydkorea som del av nationens Dota 2-initiativ Korean Dota League, där de stod att vinna närmare 5000 USD i veckan. Det tog därmed inte lång tid för samtliga medlemmar inom organisationen att peka ut att detta helt plötsligt står att kosta dem möjligheten att delta i ett flertal internationella turneringar inom den närmsta framtiden, och har sedan dess blivit inslungade i en politisk debatt i Filippinerna. Utöver Rave och Dota 2 communityt är den största kämpen för lagets rätt att lämna landet utan OEC-dokumenten ingen mindre än en av nationens senatorer Bam Aquino.

"They have traveled several times to South Korea using the same documents they presented in the past without any hitch. Suddenly, they were barred from leaving without any valid reason”
[...]

"Government should be able to provide an environment where our athletes, online or offline, be able to hone their skills, compete in world class competitions, and give honor and pride to our country. We will continue helping them in any way we can because we believe in their potential in bringing honor to our country."

Även med det otroliga stödet ser det dock bistert ut för Rave. Efter att ha varit tvungna att neka sitt deltagande på MLG Columbus pga visumproblem siktade laget på att öva så mycket som möjligt och kvalificera till diverse internationella turneringar senare i år.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..