×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nya NiP-inhopparen: "The international 5 är målet"

1
Linus "Limmp" Blomdin blev för endast en vecka sedan offentliggjord som NiP:s officiella inhoppare efter att Joel "Apemother" Larsson fick lämna laget. Fragbite tog därför chansen att tala med den forna HoN-världsmästaren om att spela med det svenska laget.
Efter att ha dominerat Heroes of Newerth i närmare två års tid bestämde sig radarparet, och även bröderna, Rasmus "Chessie" Blomdin och Linus "Limmp" Blomdin för att spela Dota 2 på heltid. Fastän de inte skrällde när de precis hade börjat spela Dota 2 professionellt har nu Limmp blivit den officiella inhopparen för NiP:s unga Dota-lag som har börjat prestera bättre och bättre.

Din öppningsperiod i Dota gick inte alltför smidigt då ditt tidigare lag compLexity hade mycket problem. Hur ser du själv på tiden i coL?


Det gick verkligen inte som jag hade tänkt mig. I början så hade jag så klart inte för stora förväntningar då vi precis hade bytt från Heroes of Newerth och behövde lära oss så mycket om Dota innan vi kunde börja tävla mot bra lag. Men jag hade verkligen trott att vi skulle kommit längre vid det här laget. Dock så hade vi lite motgångar som gjorde att det inte gick riktigt lika snabbt. Vi drog till Los Angeles i oktober för att bootcampa i ett laghus i ungefär 5 veckor för att snabba på processen samtidigt som vi hade en del viktiga qualifiers att vinna. Efter ungefär två veckor så berättade Andrew "Riser" Bronze, en av våra support-spelare, att han hade ont i ryggen och sa i princip att han skulle försöka fixa det men att han förmodligen inte kommer att kunna spela längre.

Så då hade vi kört i flera månader och tränat tillsammans och behövde helt plötsligt en ny spelare. Efter att Riser lämnade kände jag aldrig riktigt att vi kom upp på samma nivå igen och tror det bidrog väldigt mycket till att vi spelade så dåligt som vi gjorde. Men trots detta så måste jag ändå säga att jag lärt mig mycket om Dota under denna period och har fått spelat med sköna personer så det är inget som jag ångrar.


Du spelade mycket offlane under din öppningstid i Dota 2. Hur bekvämt känns det att få byta position till mid?


Mycket bekväm. Mid är en position som tilltalar mig. Att jag började som offlane skulle jag säga var ett misstag samtidigt som det var bra för mig att lära mig hjältar som jag inte kommer att köra som mid men ger mig en bredare hjälte-pool. Under min tid i HoN så spelade jag mid under lång tid på en hög nivå där jag har byggt upp en spelstil kring hur jag spelar under laningfasen och liknande, så jag måste säga att jag var väldigt bekväm att byta från offlane till mid.


Hur ser du fram emot att få representera NiP och framförallt spela i ett helsvenskt lag?


Skitkul! För att klargöra detta så är jag fortfarande bara en inhoppare för laget men får se om det ändras i framtiden. Att spela för en lite större och svensk organisation är verkligen något som får mig att vilja lägga in ännu en växel, prestera på en hög nivå är något som jag verkligen är tvungen att göra nu och det gör mig bara ännu mer taggad till att bli bättre. Att kunna kommunicera på svenska när man spelar är också rätt skönt.


Hur ser du på dina lagkamrater i NiP? Du hade mycket erfarenhet med att spela mot Sealkid och Handsken under sista tiden i HoN, hur uppfattade du dem som spelare då?


Du glömde Jonas "jonassomfan" Lindholm, men alla dessa tre spelare var alltid riktigt bra motstånd i HoN rent individuellt, det som imponerade mig var hur de alltid spelade som ett lag vilket jag sett väldigt mycket även i Dota. När de ligger under hittar de väldigt ofta någon väg in i spelet igen på något sätt genom att spela just som ett lag.


Apemother var känd för att spela mer passiva midhjältar som Venomancer mid. Hur är din egen stil i jämförelse, särskillt när du kommer i rollen efter att ha spelat offlane rätt länge?

Att jag spelat offlane ett tag innan har inte särskilt stor inverkan på min spelstil, men jag skulle nog säga att min stil är lite mer aggressiv. När man spelade mid i HoN så körde man nästan alltid dual-mid med en initiator som farmer, vilket var jag. Så hjältar som Centaur Warruner/Slardar är något som jag älskar att spela. Dock måste man kunna spela alla typer av hjältar så jag skulle säga att min spelstil varierar på vilken hjälte jag får.


I HoN spelade du i spelets mest framgångsrika lag någonsin med Stay Green. Hur känner du att ’starta om’ i din karriär från din nuvarande position?


Väldigt spännande. När jag bytte från HoN till Dota visste jag inte riktigt om jag hade det som krävdess för att bli en riktigt bra Dota-spelare eftersom det är så mycket större än HoN och finns så mycket mer lag som verkligen spelar för att bli bäst. Jag skulle inte säga att jag har nått några mål ännu men det känns ändå som jag är på god väg att nå toppen fastän jag fortfarande har mycket att lära mig.

Du och din bror Chessie spelade mycket tillsammans under er tid i HoN. Hur känner du över att inte ha spelat med honom sedan ni bytte över till Dota 2?


Har väl inte riktigt tänkt på det så mycket, det är inte så konstigt. Vi har inte alltid spelat tillsammans, det har liksom bara hänt om det passat. I HoN så spelade vi mot varandra hela tiden vilket man har blivit van vid men det var samtidigt väldigt roligt att spela med honom. Nu har han mycket problem med sin rygg vilket gör att han inte kan spela någon professionell Dota alls vilket är väldigt tråkigt med tanke på vilken fantastisk spelare han är.


I överlag hur upplever du Dota 2 som spel just nu? Gillar du metan eller liknande?


Dota 2 känns fortfarande lite nytt för mig så det är svårt att inte gilla detta meta då jag inte riktigt upplevt några andra. Men jag diggar det, det är så många hjältar som är bra vilket gör att det går att välja så många olika lineups för att överraska det andra laget.


I det rådande Dota-klimatet finner vi att det nästan finns fler Dota-turneringar än vad man kan räkna, hur känner du att detta påverkar dig som en spelare i ett lag som kanske inte är lika etablerat som de större? Gör det det lättare för er att få ert namn ut i etern och skapa en bild av er som lag?


Det blir lite svårt att få in tid till att scrimma vilket kan vara någonting vi behöver eftersom jag precis har blivit intagen som tryout för NiP, men matcher är samtidigt väldigt bra träning. Fler matcher är fler möjligheter så ja det är nog lättare att få ut sitt namn om man kan vinna många av dem. För mig kan det vara lite stressigt att veta att man möter ett av de bästa lagen i världen när jag kommer från att spela mot lite sämre lag, men det är för det mesta bara sjukt kul och ger mig bara mer motivation att bli bättre.


Slutligen, vad är målet för NiP Gaming just nu?


Det är lite svårt för mig att svara på som inte är helt en del av laget men jag skulle nog säga att det är The international 5 som är målet. Vilket gör målet mycket större, man måste spela bra på vartenda turnering för att visa att man har vad som krävs och förhoppningsvis få en direkt invite till eventet.

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..