×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Detta är miljonturneringen Esportal Winter 2014

3
Arrangörerna bakom det nya konceptet Esportal har offentliggjort all information kring premiärsäsongen, där vi finner en hel del Dota 2.
Under sensommaren rapporterade vi om att det nya konceptet Esportal skulle tävla ut en miljonsumma i Dota 2. Nu har arrangörerna offentliggjort hela turneringens upplägg och allt vad det innebär.

För att bäst förklara formatet kan man säga att det spelas tre olika divisioner som alla resulterar i platser till LAN-finalerna, där de stora pengarna finns. En av divisionerna kallas Open, och är öppen för vilket lag som helst att deltaga i, medan en annan är Invitational, där specifika lag bjuds in av arrangörerna. Dessa två divisionerna kommer ha tre turneringar var, där alla har en prissumma samt plats till LAN-finalerna i förstapris.

I bakgrunden av dessa totalt sex turneringar kommer även två ladder-omgångar, också öppna för alla, att spelas där vinnarna av varje omgång får en plats till LAN-finalerna. Med andra ord vill Esportal öppna upp för LAN-finaler där deltagarna på olika sätt nått turneringen, och bredden bäddar för att mindre välkända lag får möjligheten att visa sin talang.

Invitational

Åtta lag bjuds in för att spela om en plats till LAN-finalerna. Totalt tre stycken Invitational-turneringar arrangeras, under säsongen, där den första erbjuder en prispott på 15 000 dollar. Vinnarna av varje turnering får även en plats i LAN-finalerna med betald resa.

Invitational #1 — December 2014
Invitational #2 — TBA
Invitational #3 — TBA

Open

Öppna turneringar där vem som helst får deltaga. Prispotterna är aningen lägre än Invitational, men vinnaren i varje turnering får, liksom i Invitational, en prissumma och plats till LAN-finalerna.

Open #1 — 28 november - 1 december (4 500 EUR prispott) — Anmäl dig här

Open #2 — TBA
Open #3 — TBA

Ladder

En ladder öppen för vem som helst att deltaga i med och obegränsad speltid. Vinnaren av varje omgång får en prissumma och plats till LAN-finalerna.

Ladder #1 — December 2014
Ladder #2 — TBA
Som ni kan se ovan är det alltså totalt åtta "turneringar", där alla genererar en deltagare till LAN-finalerna. De åtta lag breda LAN-finalerna kommer sedan att arrangeras i mitten av mars nästa år, och även där är prispotten ännu inte helt bestämd.

LAN-finalerna

Datum: Mars 2015
Priser: TBA
Deltagare: 8 lag

• Vinnare av Open #1
• Vinnare av Invitational #1
• Vinnare av Ladder #1
• Vinnare av Open #2
• Vinnare av Ladder #2
• Vinnare av Invitational #2
• Vinnare av Open #3
• Vinnare av Invitational #3
Ännu mer detaljerad information kring Esportal Dota 2 League Winter 2014 finnes på turneringens officiella hemsida.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..