×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

Evil Geniuses vinner Starladder X!

1
Efter en extremt lång final står det äntligen klart att Evil Geniuses är vinnare av den tionde säsongen av Starladder!
De två högst tippade lagen att nå finalen gjorde upp i en extrem bäst-av-femma som EG lyckades till slut vinna.

Europa Team Secret vs. USA Evil Geniuses2-3

Secret: Puppey, BigDaddy, Simbaaa, S4, KuroKy
EG: PPD, Zai, Universe, Arteezy, Fear

Slutplaceringar

1. USA EG100 000 dollar(cirka 726 000 kronor)
2.Europa Team Secret45 000 dollar(cirka 327 000 kronor)
3.Världen Cloud931 000 dollar(cirka 225 000 kronor)
4.Sverige Alliance18 500 dollar(cirka 135 000 kronor)
5-6.Ukraina Na`Vi9 000 dollar(cirka 65 000 kronor)
5-6.Europa Team Tinker9 000 dollar(cirka 65 000 kronor)
7-8.Ryssland Virtus.pro5 666 dollar(cirka 41 000 kronor)
7-8.Filippinerna Execration5 666 dollar(cirka 41 000 kronor)

Den första kartan såg ut att snabbt gå Team Secrets håll, de lyckades döda närmare sex EG-medlemmar bara tio minuter in och verkade i överlag ha all vind de behövde i sina segel. EG:s Artour "Arteezy" Babaev lyckades däremot finna extremt mycket farm följandes de många deathsen och kom snabbt ikapp respektive Secret-medlemmar i guld-värde. Detta, ackompanjerat av extremt bra positionering på kartan tack vare Ludwig "Zai" Wåhlbergs Beastmaster gjorde att EG lätt kunde välja sina fighter i god tid, vilket de gjorde gång på gång tills det att Secret blev överväldigade.

Ett stort fokus under matchens gång var på att undanhålla Tidehunter från Team Secrets Tal "Simbaaa" Aizik, som under gårdagen presterade massivt på hjälten. Naturligtvis såg EG till att ännu en gång lägga vantarna på den, men Simbaaa svarade då med att picka Doom åt sig själv och han blev väldigt snabbt utom kontroll. Fastän EG hade ett flertal silences till godo och Zais reaktioner var extremt imponerande lyckades Gustav "S4" Magnusson spela en löjligt effektiv Brewmaster, som i kombination med Doom gjorde alla de stora fighterna utdragna och gick nästan alltid Secret till godo.

EG:s patenterade val att hellre få Dire-sidan av kartan i utbyte mot first pick leder till att de ännu en gång draftar Lycan så fort draften börjar. Secret själva draftar en ultra-carry i Gyrocopter, och KuroKy får även han en snabb start med ett tidigt tier 1-torn. Men i slutändan lyckas EG alltid få någonting massivt i utbyte, och plockar upp en tidig Roshan med hjälp av Arteezys Lycan.

Det stora fokuset på armor leder även till att Secret snabbt finner att de har undermåtligt med skada, vilket framför allt drabbar S4:as Death Prophet, som väldigt tidigt in i matchen känns extremt ineffektiv. Detta leder till att EG läggar vantarna på vart enda Roshan och även slåss mycket mer effektivt och mer än dubblar Secret i kills när matchen väl tar slut.

I den femte kartan går allting snett för Secret direkt. Inte nog med att Zai får en enkel first blood på Simbaaa, så lyckas även EG utsätta konstant tryck på KuroKys Medusa med ett flertal kills. Matchen jämnar dock ut senare in med ett par otroliga counter-ganks av Johan "BigDaddy" Sundstein och hans otroliga Earthshaker. Secret ser faktiskt ut att ta ledningen sedan med hela tre av top fyran i guld-värde.

Ett par otroliga teamfights från EG däremot leder till att Secret blir extremt handikappade i guld-tillväxt då de tvingar ut en buyback ur KuroKy, som sedan dör direkt efteråt. Matchen fortsätter vara jämn, men EG lyckas fortsätta vinna fighter och efter en misslyckad döds-push från Secret kapitaliserar EG och eliminerar det Europeiska super-laget för att bli kårade vinnare av Starladder X!

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..