×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Idag börjar slutspelen på The International 5

0
Idag börjar huvudeventet på Key Arena där de bästa lagen i Dota kommer tävla om mer än 18 miljoner dollar.
Efter fyra dagars intensivt gruppspel och tre dagars vila är det dags för The International 5 att påbörja sin slutfas i Key Arena. Inga lag har hittills blivit eliminerade, men i slutet på denna dag kommer vi se hur 16 blir 12 då turneringslivet för fyra av de åtta lagen i turneringens lower bracket kommer åka ut. Spänningen börjar vid 19:00, och kommer starta med en BO3 mellan LGD och Empire.

Match 1: LGD vs. Empire

Det första mötet i slutspelet är en match i äkta David och Goliat-stuk, då Grupp A-vinnarna LGD möter Empire. Förra året var Empires TI-historia kort, då de efter en lång period betraktade som ett av västvärldens bästa lag helt kom av sig och blev eliminerade i gruppspelet. Ett liknande scenario såg ut att etablera sig detta år igen, då endast en mirakelvinst över Virtus.pro lyckades få dem in i turneringens upper bracket. Det är nu däremot vi måste se Empire leva upp till sin potential för att ens ha ett hopp om att ta sig långt i turneringen, då LGD i skrivande stund är ett av de tre lagen de flesta har betraktat som antingen turneringsvinnare, eller åtminstone ett av topplagen i Seattle.

LGD var ett av lagen tillsammans med Fnatic och MVP.Phoenix som lyckades ta en karta från storfavoriterna Secret under gruppspelet, någonting som i sinom tur innebar att de vann Grupp A och fick välja vilket lag de ville möta först i slutspelet och det finns inte mycket som skulle tala mot en vinst för kineserna när det kommer till matchen mot Empire.

Till att börja med ska det nämnas att Empires stjärnspelare tillika kapten, Roman "Resolut1on" Fominok är en av de bättre spelarna Östeuropa har producerat under de senaste åren. Detta kommer nog däremot inte hjälpa Fominok allt för mycket då LGD:s midlaner Lu "Maybe" Yao har sedan de två lagen möttes i juni blivit ett absolut monster i positionen. Rent statistiskt är nämligen LGD-spelaren långt före Resolut1on i närmast alla kategorier när det kommer till både KDA och guld per minut.

Det bådar därför inte väl för Empires absoluta stjärna som redan till att börja med kommer finna sig i en svår sits mot en av turneringens i särklass bästa spelare. Men värre är nog det faktum att om man bara utgår ifrån gruppspelet är att sist vi såg Empire så lyckades de inte utmana några av topplagen i sin grupp. Om Empire ska ha en chans måste de samla all sin möjliga styrka för att ens ha ett hopp mot LGD.

Kina LGD vs. Ukraina Empire — Betta i tipset

LGD: Sylar, Maybe, Yao, xiao8, MMY!
Empire: Silent, Resolut1on, yoky, ALOHADANCE, ALWAYSWANNAFLY

Match 2: CDEC vs. Cloud9

Av alla inledande matcher i slutspelet är detta troligtvis den minst förutsägbara. Cloud9 har visat sig vara ett av de mest inkonsekventa topplagen av dem alla, och med ett bagage av minst sagt otillfredsställande resultat på de flesta LAN:en de har besökt med sin nya uppställning är det uppenbart att det inte är säkert att C9 äntrar sin match som säkra vinnare.

Deras motståndare i CDEC kommer nog därför bidra till att mötet blir ett väldigt intressant sådant, då de under de senaste månaderna har avancerat genom rankerna i Kina mot toppskiktet, och med en minst sagt förvånande form under gruppspelet där de vid ett tillfälle såg ut att knipa förstaplatsen lär de om inget annat vara starkt motstånd mot det europeiska topplaget.

Det viktigaste i detta möte för Cloud9s del kommer, som alltid, vara lagets inställning. Sedan tidigare har vi sett hur laget har haft som vana att närmast implodera i serier efter tuffa förluster, mer så nu än med sin tidigare upplaga som var ökänd för att alltid knipa andraplats-placeringar. Det var nästan som tydligast i deras inledande match i Seattle mot LGD, där de lyckades tillintetgöra en ledning på närmare 20 000 guld och XP efter ett flertal ovissa beslut för att sedan se otroligt vilsna ut i den följande kartan.

Ett av de mönstren som är som allra tydligast i de stressfyllda situationerna är att lagets offlaner och numer drafter, Pittner "bOne7" Armand inte kan spela lika övertygande i slutspel som i generellt sett mer oviktiga matcher. Nu när han även bär ansvaret för hur och vad laget ska spela i sina matcher känns det därför som att ännu mer vikt kommer falla på hans axlar, någonting som kan komma att påverka hans egna prestation markant, om man utgår från tidigare resultat.

Någonting som är värt att notera för CDEC:s del är även hur när man kollar på statistiken för spelarna i laget just hur mycket vikt laget placerar i sin carry-spelare Sun "Agressif" Zheng, då han effektivt är den enda "äkta" carryn i sitt lag. Huruvida Cloud9 kommer sikta på att ta honom ut ur matchen så mycket som möjligt under matchernas gång är oklart, men utifrån deras succé i gruppspelet är Zheng definitivt en av de största komponenterna bakom CDEC:s framgångar.

Europa Cloud9 vs. Kina CDEC — Betta i tipset

Cloud9: EternaLEnVy, FATA-, bOne7, BigDaddyn0tail, MiSeRy-
CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Garder, Q

Match 3: Evil Geniuses vs. compLexity

Denna match skulle inte vara lika intressant om det inte vore för det faktum att de båda lagens ledare har en minst sagt rik historia med varandra. I gamla HoN-tider var nämligen både EG-kaptenen Peter "ppd" Dager och Kyle "Swindlemelonzz" Freedman de största rivalerna inom spelets etablerade proffsscen, och slängde in pikar mot varandra när möjligheten än presenterades.

Men nu är det en ny tid för de båda, och ppd:s EG ett av Dota-världens mest framgångsrika namn genom tiderna, och ett säkert vad för att bli potentiella finalister på detta års upplaga av The International. Men bara på grund av detta så betyder det inte är skrällar inte kan ske, och i samband med coL:s minst sagt överraskande form i gruppspelet kanske man inte ska räkna ut deras möjlighet att besegra EG med list, och rätt mycket tur.

Nyckeln bakom coLs framgångar hittills har kommit ifrån sin förvånansvärt effektiva support-duo, som består av Zack "zFreek" Freedman och Tal "Fly" Aizik. Särskilt Fly visade vid ett flertal tillfällen hur han på hjältar som Lina och Rubick kan dominera hela matcher med otroliga spell steals och stilrent utförda kombinationer. Medan Flys stil rättvist kan kallas för mer blodtörstig så är zFreeks prestation på både junglare som Enigma och passiva hjältar som Techies otroligt starka, och gör honom till en mångfacetterad spelare som är svår att banna ut.

Frågan är nu bara om detta är tillräckligt för resten av coL att ha en chans mot EG. I Clinton "Fear" Loomis, Syed "SumaiL" Sumail Hassan och Saahil "UNiVeRsE" Arora har det nordamerikanska laget några av världens bästa, om inte mest konsekventa, spelare i alla mer farmrika positioner, där SumaiL specifikt just nu är turneringens ledare i KDA med i genomsnitt 10 kills per match. Hur mycket coLs support-duo än kan erbjuda är det uppenbart att resten av spelarna i laget inte kan mäta sig med EG:s spelare, vilket därmed bådar för en trolig förlust för coL.

USA Evil Geniuses vs. USA compLexity — Betta i tipset

Evil Geniuses: Fear, SumaiL, UNiVeRsE, Aui_2000, ppd
compLexity: Zyzz, Swindlemelonzz, MoonMeander, Fly, zFreek

Match 4: Secret vs. EHOME

Secret är otvivelaktigt betraktade som laget med störst chans att vinna TI5. Med tre internationella LAN-troféer vunna på lika många månader är Secret en enkel kandidat för att kallas för en av de mest framgångsrika uppställningarna genom tiderna. Först i gruppspelet till TI5 såg vi sprickor i superlagets spel, då de allt-som-allt endast tappade tre kartor mot Fnatic, LGD och MVP.Phoenix, med det sagt har synen kring Secret knappt ändrats alls, och gåendes in i slutspelet förutspås de att ta sig hela vägen till finalerna.

Samtidigt är deras motståndare EHOME ett lag man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig av. Innehållandes fjolårets TI-finalist Bai "rOtk" Fan och DK-supporten Zhang "LaNm" Zhicheng blandas stjärnfaktorn från dessa med nytt blod och unga talanger som Yang "Zyf" Pu och inte minst den hyllade Chen "Cty" Tianyu. Det kan däremot vara denna punkt som utgör EHOMEs största svaghet.

Laget studsar ofta mellan att se ut som en väloljad maskin och en samling vänner då laget fann sig själva konstant förlora ledningar och matcher som de bör ha vunnit under gruppspelets gång, ofta på grund av oförklarliga misstag som troligtvis berodde på kommunikationsproblem inom laget. Med det sagt är det därmed svårt att se dem ta de två kartorna mot Secret i sitt möte på Tisdagen.

Europa Secret vs. Kina EHOME — Betta i tipset

Secret: Arteezy, s4, Zai, KuroKy, Puppey
EHOME: Zyf, Cty, rOtk, ddc, LaNm

Lower bracket

MVP. Phoenix vs. Newbee


Fastän förväntningarna är få kring de båda lagen kan dennaa match komma att betyda mycket för de tio spelarna under morgondagen: Newbees redan massiva formsvacka kan nå sin absolut lägsta punkt om de förlorar mot sydkoreanerna, medan MVP har möjligheten att slå igenom på allvar med en topp 12-placering på TI, och en vinst på närmare 1,8 miljoner kronor.

Kina Newbee vs. Korea MVP.Phoenix — Betta i tipset

Newbee: Rabbit, Mu, June, Banana, SanSheng
MVP.Phoenix: kpii, QO, March, NutZ, Febby

Na`Vi vs. Vici Gaming


Att Na`Vi skulle finna sig själva i turneringens lower bracket är inte konstigt, laget har inte sett övertygande ut på länge och även fastän de vann det europeiska TI-kvalet övertygande var inte motståndet i närheten lika starkt som de övriga lagen på The International. Det chockerande i denna match är snarare sagt att Vici Gaming, ett av lagen som såg starkast ut tidigare under året endast är en karta ifrån att bli utslagna.

Ukraina Na`Vi vs. Kina Vici Gaming — Betta i tipset

Na`Vi: XBOCT, Dendi, Funn1k, SoNNeikO, ArtStyle
Vici Gaming: Hao, Super, iceiceice, fy, Fenrir

Virtus.pro vs. Fnatic


Virtus.pro lyckades mot alla odds falla ett flertal placeringar under den sista gruppspelsdagen, och efter en tiebreaker-match mot Empire där det ukrainska laget besegrade VP var deras lower bracket-resa ett faktum. På samma vis såg även deras motståndare i Fnatic till en början ut att kunna överraska efter en oförutsedd vinst över Secret på första gruppspelsdagen. Tyvärr för Fnatics del var de aldrig möjliga att ta någon serie under sitt gruppspel, och ser därför inte ut att vara i bra skick mot östeuropéerna i sin potentiellt sista match i Seattle.

CIS Virtus.pro vs. Malaysia Fnatic — Betta i tipset

Virtus.pro: IllidanStormrage, God, DkPhobos, lil, Fng
Fnatic: kYxY, Mushi, Ohaiyo, Kecik Imba, Johnny

Invictus Gaming vs. MVP.Hot6ix


Fastän MVP.Hot6ix vann det Sydostasiatiska TI-kvalet har lagets prestation på TI varit allt annat än imponerande. Med så lite som endast två vunna kartor är de det statistiskt sett sämsta laget på turneringen, men huruvida det kommer spela roll mot ett minst sagt trött Invictus Gaming återstår att se.

Kina Invictus Gaming vs. Korea MVP.Hot6ix — Betta i tipset

Invictus Gaming: BurNIng, Ferrari_430, Luo, ChuaN, Faith
MVP.Hot6ix: FoREv, MP, SunBhie, Heen, JerAx

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..