×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Video

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSVideoHighlights

#TBT: KQLY med det mest omtalade CS:GO-skottet någonsin

2
Med veckans nyheter om Hovik "KQLY" Tovmassians comebackförsök i CS:GO tar vi en titt på hans, och kanske CS:GO-historiens, kändaste USP-skott.
Det var kvartsfinal på den största turneringen som någonsin arrangerats. Ställningen var 15-14 till LDLC i öppningskartan mot Virtus.pro. De polska regerande majormästarnas superstjärna Jarosław "pasha" Jarząbkowski hade apterat bomben, i väntan på att utmana den förhållandevis oerfarne Hovik "KQLY" Tovmassian i en direkt avgörande 1vs1-situation. KQLY, med bara 8 hp, gör en riskabel manöver. Snart brast kommentatorer, spelare, publik och Twitch-chatter ut både i bildlig och bokstavlig caps lock.

Backstoryn

Det var sommaren 2014 som ESL One Cologne, den tredje CS:GO-majorn någonsin, arrangerades i den tyska staden Köln. Det var den första upplagan av ESL:s bekanta Köln-turnering, och Gamescom var evenemanget som ringade in den 250 000 dollar stora CS:GO-turneringen.

Franska LDLC.com hade överraskat rejält i gruppspelet. Inte bara dominerade de norska London Conspiracy, med bland andra Håvard "rain" Nygaard och Ruben "RUBINO" Villarroel, utan besegrade även gruppfavoriten Na`Vi i kampen om slutspelsplats. Detta gav fransmännen en högre seed inför slutspelet, men det skulle betyda väldigt lite då Virtus.pro, de regerande majormästarna, kom tvåa i en annan grupp.

I LDLC spelade bland andra Vincent "Happy" Cervoni, Dan "apEX" Madesclaire och Hovik "KQLY" Tovmassian. Dessa må vara stora namn idag, men tydliga underdogs i drabbningen med de regerande majormästarna. De skulle dock överraska.

apEX för LDLC på ESL One Cologne 2014.
apEX hade inte alltid den stjärnstatus han har idag.

På inledande Dust2 pressades polackerna rejält. Redan som försvarare hade Virtus.pro problem med att hantera LDLC, vilket ledde till att fransmännen knep halvan med 8-7. Därefter började det se ut som experterna förutspått, att Virtus.pro skulle ta tag i mötet och vända till en relativt bekväm vinst. En 14-11-ledning till polackerna var dock otillräckligt, för snart hade LDLC vänt tillbaka mötet till 15-14, till sin fördel. Det var då det hände.

Skottet som avgjorde allt

Superstjärnan Jarosław "pasha" Jarząbkowski hade klippt två spelare i vad som var en 1vs3-situation, apterat bomben på bombplats A och hade bara den förhållandevis oerfarne Hovik "KQLY" Tovmassian kvar för att ta mötet till övertid. KQLY, med bara 8hp, gör dock en extremt riskabel manöver. Han hoppar, med bara USP-S i hand, och lyckas få Jarząbkowski med ett skott. Skottet avgjorde mötet, och LDLC gick vidare till att vinna följande karta och därmed säkra en plats i semifinal.

KQLY kysser Happy på kinden efter vinsten.
KQLY blev så glad att han började pussas efter vinsten.

Det gick förvisso inte hela vägen för LDLC, som eliminerades med 1-2 i kartor av de kommande mästarna NiP Gaming, men skottet var ett faktum. Olof "olofmeister" Kajbjers "burning defuse" fick Valves graffiti-ära för denna turnering, men där och då gick det absolut att argumentera för att KQLYs skott var det som skulle förevigas i spelet.

Sen kom anklagelserna...

Det är ingen hemlighet att KQLY sedan dess blivit VAC-bannad. Han föstes bort från scenen illa kvickt och hördes knappt till efter dess, fram tills härom dagen då han offentliggjordes som testspelare i Vexed Gaming. Det går inte att argumentera mot att KQLY fått en välförtjänt avstängning av Valves egna antifusk, men vad som gör just detta skott så pass historiskt är att det ofta hänvisats till som "bevis" för KQLYs fuskande i professionella offline-sammanhang.

Syftet med denna artikel är varken att anklaga eller skydda KQLY. Syftet är att berätta historien bakom en stor händelse i CS:GO. Jag tänker inte vara den som avgör om det är fusk eller inte, för det kommer inte leda till någonting. Jag uppmanar även andra till att undvika att vävas in i den konversationen, för det finns bara en person som vet med säkerhet — och även om det ena är mer sant än det andra kommer vi för alltid höra samma svar.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..