×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Finska militären beviljar esportare idrottsstatus

2
Den finska militären likställer esport med traditionella sporter, något som tillåter utövarna extra ledighet från den obligatoriska tjänstgöringen. Det rapporterar det finska public service-bolaget Yle.
Det var under gårdagen som det finska försvaret offentliggjorde det nya beslutet, som alltså innebär att esportare kommer att kunna få en större andel ledighet under sin obligatoriska militärtjänstgöring. Detta ska göra det möjligt för utövarna att träna både individuellt och med sitt lag, samt åka på turneringar. De kommer dessutom att erbjudas mer fysisk träning för att på så sätt toppa formen.

Initiativet till denna förändring togs av det finska esportförbundet, som nu kommer att hjälpa de personer som anses vara lämpliga kandidater för programmet. Militärtjänstgöring är obligatorisk i Finland och ska ha utförts innan dess att personen fyller 30 år. Den som försöker smita från tjänstgöring riskerar fängelsestraff på 173 dagar, med avdrag för eventuella genomförda tjänstgöringsdagar.
Esportarnas tjänstgöring pågår i antingen 165 eller 347 dagar.
Yle.fi

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..