×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Tittarguide: ESL One New York

2
Världsettor, formstarka amerikaner och dessutom lite svenskt deltagande. Det är vad ESL One New York har att bjuda på under helgens tre dagar långa turnering på den amerikanska östkusten.
Det har, för andra året i rad, blivit dags för ESL One att ta plats i NHL-laget New York Islanders hemmaarena. Det handlar förstås om Barclay's Center, på Brooklyn i New York. Det amerikanska ESL One-stoppet huserar några av världens bästa CS:GO-lag. Däribland världsettorna SK Gaming, Faze Clan och ett formstarkt Team Liquid.

Totalt gör de åtta tävlande lagen upp om en prispott på 250 000 dollar under denna tre dagar långa turnering.

Deltagande lag

Årets upplaga av ESL One New York bjuder, precis som ifjol, på ett starkt startfält. Bland de inbjudna lagen återfinns världsettorna SK Gaming och ett svenskbetonat Faze Clan. Totalt har sex stycken lag erhållit en inbjudan medan endast två har tagit sig till New York via kval, det handlar om fransk-belgiska Team Envyus och amerikanska Cloud9.

Det svenska deltagande är alltså begränsat till tidigare nämnda Faze Clan. Där återfinns som bekant den före detta Fnatic-stjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer samt lagets svenska coach, Robert "RobbaN" Dahlström.

Seedningen för turneringen baseras på ESL:s egna världsranking, som skiljer sig en del från den annars så populära rankingen sammanställd av HLTV.

Grupp A
Cloud9
autimatic, RUSH, Skadoodle, Stewie2k, Tarik, valens (coach)

Envy
Happy, RpK, ScreaM, SIXER, xms, maLeK (coach)

Natus Vincere
Edward, flamie, s1mple, seized, Zeus, kane (coach)

SK Gaming
coldzera, FalleN, felps, fer, TACO

Grupp B
Astralis
device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x, zonic (coach)

Faze Clan
GuardiaN, karrigan, NiKo, olofmeister, rain, RobbaN (coach)

Team Liquid
EliGE, jdm64, nitr0, stanislaw, Twistzz, zews (coach)

Virtus.pro
byali, NEO, pasha, Snax, TaZ, kuben (coach)

Schema och upplägg

Turneringen inleds med att gruppspel som använder sig av GSL-formatet. Det betyder alltså att de två grupperna avgörs genom varsitt, dubbelt slutspelsträd. De två lag som slutar på topp går sedan vidare till lördagens semifinaler. Då turneringen spelas på dagen, amerikansk tid, innebär detta att matcherna kommer att spelas på rätt bekväma tider för oss här i Europa.

Fredag, 15 september



Lördag, 16 september



Söndag, 17 september

Prisfördelning

Det har ännu inte offentliggjorts hur den 250 000 dollar stora prispotten kommer att fördelas bland de åtta deltagande lagen. Fjolårets turnering spelades med ett annat upplägg vilket innebär att den fördelning som gällde då inte längre är aktuell.

Värt att notera är att ESL One New York är den tredje turneringen som ingår i Intel Grand Slam, där ett lag har chansen att lägga vantarna på hela en miljon dollar genom att vinna fyra stycken turneringar arrangerade av ESL och Dreamhack som ingår i konceptet. Än så länge är det bara SK Gaming (ESL One Cologne) och G2 Esports (Dreamhack Masters Malmö) som har skaffat sig varsin vinst i jakten på den stora prispotten.

Sändningsteam

ESL One-stoppet i New York kommer att sändas över två olika streams. Huvudstreamen, som sänds direkt ifrån New York, leds av veteranen Paul "RedEye" Chaloner och bjudet i övrigt på en mycket namnstark uppställning.

Den sekundära streamen, som endast sänds under den inledande speldagen, leds i sin tur av Tres "stunna" Saranthus och sänds från en studio i Burbank, Los Angeles. Även här återfinns några välbekanta namn, däribland den bänkade Cloud9-spelaren Jordan "n0thing" Gilbert.

Sändningsteam, New York

Storbritannien Paul "RedEye" Chaloner (Värd)
Storbritannien Oliver James "OJ Borg" Borg D'Anastasi (Värd)

StorbritannienDuncan "Thorin" Shields (Expert)
Australien Chad "SPUNJ" Burchill (Expert)

Storbritannien Henry "HenryG" Greer (Kommentator)
Kanada Matthew "Sadokist" Trivett (Kommentator)
USA Jason "moses" O'Toole (Kommentator)
Storbritannien Lauren "Pansy" Scott (Kommentator)

Sändningsteam, Burbank (endast fredag)

Storbritannien Tres "stunna" Saranthus (Värd)

USA Jordan "n0thing" Gilbert (Expert)
USA James "JamezIRL" Macaulay (Expert)

USA John "BLU" Mullen (Kommentator)
USA Erik "da_bears" Stromberg (Kommentator)
Kanada Mohan "launders" Govindasamy (Kommentator)
Kanada Conner "Scrawny" Girvan (Kommentator)

Turneringen visas i sin helhet på ESL:s Youtube-kanaler, ESL 1 och ESL 2

Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..