×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

olofmeister lämnar Fnatic — Golden ersätter

4
Olof "olofmeister" Kajbjer har lämnat Fnatic för att söka sig vidare internationellt, närmare bestämt till Faze Clan. I hans ställe träder akademispelaren Maikil "Golden" Selim in som ersättare.
Efter lite över tre år med Fnatic har Olof "olofmeister" Kajbjer lämnat organisationen för att bli en del av Faze Clan. Han ersätter Fabien "kioShiMa" Fiey i startfemman vilket även markerar hans första steg ut på internationell mark. Akademispelaren Maikil "Golden" Selim ersätter honom i Fnatics huvudlag.

Trots alla goda tider har jag de senaste månaderna känt att min motivation har försvunnit, eller snarare den positiva nervositeten, som jag kände när jag började hos Fnatic. Jag ville ha tillbaka den känslan och kände att det enda sättet var att prova något nytt.

Jag hoppas att jag en dag kan återvända till Fnatic, men som det är nu vänder jag bladet och äntrar ett nytt kapitel i min karriär - det med Faze Clan. En ny start som jag ser fram emot med den känsla av extrahering som jag sökt efter", skriver Kajbjer via Twitter.

Golden har tagit examen från Fnatic Academy.
Golden har tagit examen från Fnatic Academy.

Selim har varit en del av organisationens akademilag sedan dess skapelse för ungefär ett år sedan. Inte nog med att han hjälpt laget avancera från ESEA Main till Premier-divisionen, så spelade han en stor roll i vinsten under China Top samt PGL Major Krakow-kvalet. Efter stor inverkan i Fnatic Academy har han nu tagit "examen" för att bli en del av huvudlaget där hans roll som in-game-ledare kan nå långt.

"Jag vill önska mitt förra lag det bästa utav det bästa, har så mycket bra minnen från det senaste året och vill bara tacka dem för allt. Nu börjar ett nytt kapitel för mig där jag har stora skor att fylla. Känns underbart att få vara en del av det legendariska laget och hoppas på få att åstadkomma stora saker tillsammans", kommenterar Selim till Fragbite.

I samband med nyheterna offentliggjordes även Fnatic Academy-coachen Andreas "Samuelsson" Samuelsson till huvudlagets manager.

Lång och framgångsrik period med laget

Detta innebär alltså slutet på Kajbjers drygt tre år långa sejour i Fnatic. Tillsammans med sina tidigare lagkamrater har han varit med och vunnit två stycken raka majorturneringar under 2015, ett år som Fnatic stod på den absoluta toppen av CS:GO-scenen. Därutöver har det blivit en lång rad titlar för 25-åringen, som länge ansågs vara - om inte den bästa så - en av världens bästa spelare.

Allt har dock inte varit frid och fröjd för Kajbjer, som under fjolåret drabbades av en besvärlig skada. Något som höll honom borta från allt vad CS:GO heter under en längre period. Därutöver kom ett av de mest omtalade spelarbytena någonsin, då endast han och Dennis "dennis" Edman stannade kvar i Fnatic.

Faze Clan

Norge Håvard "rain" Nygaard
Danmark Finn "karrigan" Andersen
Bosnien Nikola "NiKo" Kovač
Slovakien Ladislav "GuardiaN" Kovács
Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer

Sverige Robert "RobbaN" Dahlström (Coach)

Fnatic

Sverige Jesper "JW" Wecksell
Sverige Robin "flusha" Rönnquist
Sverige Freddy "KRiMZ" Johansson
Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Maikil "Golden" Selim

Sverige Jimmy "Jumpy" Berndtsson (Coach)

Båda spelarna väntas debutera med sina nya lag under DreamHack Masters Malmö, som går av stapeln den 30 augusti. Innan dess kommer de delta i lagens inledande ESL Pro League-matcher.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..