×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tournaments open for registration

Counter-StrikeCSÖvrigt

North och Splyce går med i WESA

1
North och Splyce har gått med i World Esports Association, esportförbundet som arbetar för att förstärka esportens tillväxt i världen. Båda organisationerna äntrar förbundet utan fulla startfemmor inom CS:GO.
World Esports Association (WESA) är esportförbundet som arbeta för att förstärka esportens tillväxt baserat på gemensamma värderingar mellan organisationer och arrangörer. Förbundet är nu uppe i 14 lag efter nyheterna kring att North och Splyce blivit medlemmar.

North skapades i januari ur askan från det gamla Team Dignitas och sågs senast i kvartsfinalerna under PGL Major Krakow. Organisationen, som arbetar tillsammans med Nordisk Film och den danska fotbollsklubben F.C. Copenhagen, valde under gårdagen att officiellt bänka Emil "Magisk" Reif vilket betyder att de inte har en full startfemma i nuläget.

"Sedan Norths debut tidigare detta år har vi tagit steget att växa inom esportindustrin. Vi är exalterade för möjligheten att bli en del av WESA och fortsätta lämna våra fotspår i esportvärlden. Vi ser fram emot att arbeta med WESA och dess medlemmar för att fortsätta professionalisera industrin i sin helhet", kommenterade Norths manager Jacob Toft-Andersen i ett uttalande.

Splyce har varit ett namn inom esportvärlden aningen längre än North har varit, närmare bestämt sedan 2015. Den nordamerikanska organisationen ägs av Delaware North, samma företag som äver NHL:s Boston Bruins. Inte heller Splyce äntrar WESA med en full femma, då de förlorade både Arya "arya" Hekmat och Ronnie "ryx" Bylicki i slutet av juni.

"Det är en spännande tid för lagägare, då vi har möjligheten att arbeta tillsammans för att fortsätta bygga infrastrukturen och säkerheten i denna industri för våra medarbetare, spelare och arrangörer. Att arbeta tillsammans med de lag som WESA bygger på var ett självklart val för oss i Splyce, då det ger oss möjligheten att arbeta med projekt som kan ha stor betydelse i esport tillsammans med ägare som är lika passionerade och dedikerade som vi är", sa Marty Strenczweilk, VD och medgrundare av Splyce via WESA:s webbsida.

När WESA skapades var det bara åtta deltagande organisationer som tillsammans med turneringsarrangören ESL gått ihop för att arbeta kring esportens framtid. Idag består förbundet av följande organisationer, flaggorna är baserat på var organisationen har sitt huvudkontor och inte kring deras Counter-Strike: Global Offensive-lag.

WESA

Storbritannien Fnatic
Spanien G2 Esports
Sverige NiP Gaming
Danmark North
Ryssland Virtus.pro
Ukraina Natus Vincere
Tyskland Mousesports
Tyskland SK Gaming
Tyskland ESL
Usa Faze Clan
Usa Team Envyus
Usa Renegades
Usa Optic Gaming
Usa Splyce

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..