×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSMajor

Gambit vinner PGL Major Krakow — besegrar Immortals med 2-1

16
Immortals körde fullkomligt över Gambit Esports på öppningskartan av majorfinalen. Trots det kunde Gambit komma tillbaka och vinna PGL Major Krakow med 2-1 i kartor.
Efter en lång vecka har det idag äntligen blivit dags att utse en ny majorvinnare. I den ena ringhörnan hittar vi det huvudsakligen kazakiska laget Gambit Esports. Deras motståndare för matchen kommer från Brasilien och heter Immortals. Denna historiska majorfinal, med hela nio spelare som aldrig tidigare har kommit så här långt i en majorturnering, tog sin början på Immortals kartval Cobblestone.

Urstark start av Immortals

Det var just Immortals som öppnade matchen bäst, spelandes som det anfallande laget. Brasilianarna började med att plocka matchens första pistolrunda, därefter kunde de enkelt få med sig de två ecorundorna. Gambit presenterade sig sedan genom att vinna kartans första vapenrunda. Gambit vann även rundan därefter då Mikhail "Dosia" Stolyarov överlevde ett en mot en-läge med Henrique "HEN1" Teles, där Stolyarov lyckades få tiden att rinna ut genom att springa runt på B-bombplatsen och därmed neka Teles chansen att döda honom.

Immortals tog sedan åter över handlingarna och drog ifrån till en 8-2-ledning. Under en av dessa rundor fick vi först se Stolyarov eliminera fyra Immortals-spelare, under tiden som Henrique "HEN1" Teles svarade med att plocka ut en spelare från Gambit. Detta lämnade Teles i ett en mot tre-läge, som han klarade av med bravur. Gambit lyckades slutligen säkra en tredje pinne i den elfte rundan, men fler än så blev det inte för det kazakiska laget. Immortals vann halvan med hela 12-3 och skaffade sig därmed ett gyllene läge inför fortsättningen av kartan.

När Immortals sedan vann även kartans andra pistolrunda såg det riktigt tufft ut för Gambit, som behövde vinna samtliga kvarvarande rundor för att vinna kartan under ordinarie matchtid. Rundan efter klev Immortals upp på matchboll, men Gambit kunde sedan störa dem en aning genom att plocka upp halvans tredje runda. Fler rundor än så blev det inte för Gambit som alltså fick se Immortals vinna Cobblestone med förkrossande 16-4.

Henrique
Henrique "HEN1" Teles storspelade för Immortals på Cobblestone.

Gambit hade en hel del att prata om under den kortare paus som lagen får mellan kartorna. Väl tillbaka på servern var hade händelserna flyttats över till det östeuropeiska lagets kartval, Train. Påhejade av publiken i Tauron Arena vann Gambit den första pistolrundan, spelandes som det anfallande laget. Immortals svarade genast med att vinna ecorundan men Gambit såg ut att ha vaknat till efter kallduschen på Cobblestone och tog genast tillbaka initativet. Starkt bidragande till detta var Dauren "AdreN" Kystaubayev, som har varit en av turneringens bästa spelare. Kystaubayev bidrog nu till att Gambit kunde rusa upp till en 6-2-ledning.

Resultatet jämnades sedan ut då Immortals först reducerade till 3-6, innan Gambit kunde säkra lagets sjunde runda. Därefter fortsatte Immortals att reducera och Vito "kNg" Giuseppe presenterade sig på allvar med hjälp av fyra AWP-frags i runda tolv. Immortals fick, genom att säkra en sjätte runda, kontakt med ledande Gambit som låg kvar på sju rundvinster. Gambit får sedan åter ordning på sitt anfallsspel lagom till de två sista rundorna och går till sidbytet med en 9-6-ledning.

Den där ledningen betydde ingenting då Immortals öppnade den andra halvan med att vinna tre raka rundor. D innebar att det var kvitterat för första gången sedan inledningen av kartan. När vapnen väl kom i spel på allvar kunde Gambit återta ledningen. Den drygades dessutom ut till 12-9 sedan Rustem "mou" Telepov klivit fram stort i två raka rundor med fyra respektive tre elimineringar. Immortals svarade med att reducera till 10-12, därefter gick rundorna fram och tillbaka till ställningen 14-11 i Gambits favör. Immortals mäktade inte med någon comeback, i stället kunde Gambit slutligen vinna Train med fem rundors marginal.

Dauren
Dauren "AdreN" Kystaubayev vaknade till efter en svag insats på Cobblestone.

Kazakerna levererar

Den tredje kartan var inte mer än en runda gammal då matchen drabbades av ett tekniskt avbrott, orsakat av en strulande dator. Gambit hade innan dess hunnit vinna den första pistolrundan på Inferno, spelandes som det försvarande laget. Matchen återupptogs till slut och det gjorde även Gambits rundvinster. Laget kunde, med en fortsatt pigg Dauren "AdreN" Kystaubayev i statistiktoppen, vinna ytterligare fyra rundor. I den sjätte rundan kunde Immortals till slut vinna lagets första runda på Inferno.

Det ville sig dock inte alls för det brasilianska laget, som inte lyckades tända till med hjälp av rundvinsten. I stället var det Gambit som kunde fortsätta utöka ledningen till hela 9-1, bland annat efter Abay "HObbit" Khasenov stått för ett ace då Immortals körde på endast pistoler i runda tio. Immortals lyckades ändå dubbla antalet vunna rundor under slutet av den halva genom att vinna två raka. Det blev ändå till slut en rejäl 11-4-ledning för Gambit i halvtid.

Kartans andra halva började på önskvärt sätt för Immortals som vann pistolrundan, och det utan att tappa en enda spelare. Brassarna fick sedan, om än efter visst besvär, med sig de följande ecorundorna. Därmed skilde bara fyra rundor mellan lagen. Immortals följde upp det med en fjärde raka och en femte var nära att bli deras, men då klev Khasenov in i handlingarna. Ensam kvar klev kazaken fram och sprejade ner tre stycken Immortals-spelare, vilket innebar Gambits första rundvinst under den andra halvan.

Immortals svarade direkt genom att vinna runda 21, sedan klev Gambit-kaptenen Danylo "Zeus" Teslenko in i rampljuset. Ukrainaren stod för en märklig insats då han, i ett en mot två-läge, lyckades neka Gambit-spelarna att desarmera bomben. Den märkliga rundan följdes av ytterligare en rundvinst från Gambits håll som därmed ställde sig på en 14-9-ledning. Immortals plockade upp lagets tionde karta innan matchens gigant, Abay "HObbit" Khasenov, åter fällde avgörandet för sitt Gambit som skaffade sig fem stycken matchbollar. Några fem rundor behövdes dock inte för att fälla avgörande. Segern kom direkt i runda 25 då Gambit-kaptenen Teslenko satte det avgörande skottet.

Cobblestone (4 - 16) Train (16 - 11) Inferno (16 - 10)


Imponerande av både Gambit och Immortals

Med det är PGL Major Krakow över och vi får skriva in fem nya spelare i historieböckerna. Det blev i slutändan två förlorade kartor för Gambit i turneringen, en turnering som de annars har dominerat. Även Immortals förtjänar ett extra omnämnande då laget tog sig hela vägen fram till final i deras första majorturnering.

Slutplaceringar — PGL Major Krakow

1. Kazakhstan Gambit Esports — 500 000 dollar (cirka 4,17 miljoner kronor) & "Legends"-status
2. Brazil Immortals — 150 000 dollar (cirka 1,25 miljoner kronor) & "Legends"-status
3-4. Poland Virtus.pro — 70 000 dollar (cirka 585 200 kronor) & "Legends"-status
3-4. Denmark Astralis — 70 000 dollar (cirka 585 200 kronor) & "Legends"-status
5-8. Sweden Fnatic — 35 000 dollar (cirka 292 600 kronor) & "Legends"-status
5-8. Brasilien SK Gaming — 35 000 dollar (cirka 292 600 kronor) & "Legends"-status
5-8. Tyskland BIG — 35 000 dollar (cirka 292 600 kronor) & "Legends"-status
5-8. Danmark North — 35 000 dollar (cirka 292 600 kronor) & "Legends"-status
9-11. Cis Flipsid3 Tactics — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
9-11. Usa Cloud9 — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
9-11. France G2 Esports — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
12-14. Cis Natus Vincere — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
12-14. Europe Mousesports — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
12-14. Europe Penta Sports — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
15-16. Europe Faze Clan — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)
15-16. Russia Vega Squadron — 8 750 dollar (cirka 73 150 kronor)

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..