×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Immortals till majorfinal mot Gambit efter 2-0-seger mot Virtus.pro

1
Det kommer att koras en helt ny majorvinnare i morgon då PGL Major Krakow ska avgöras. Det står klart sedan Immortals besegrat Virtus.pro i dagens andra semifinal. Därmed ställs de mot Gambit Esports i morgondagens final.
Publiken i Tauron Arena var taggad till tusen då dagens sista match, semifinalen mellan Virtus.pro och Immortals, skulle dra igång. Första kartan att spelas var Inferno, vald av brasilianska Immortals.

Att brassarna var bekväma med sitt eget kartval blev väldigt tydligt då matchen drog igång. Spelandes som det anfallande laget öppnade Immortals med att vinna tre raka rundor. I den fjärde rundan hade Virtus.pro äntligen råd att välja från hela vapenarsenalen och lyckades med att vinna rundan. Det blev en till runda direkt efter det för hemmalaget, men sedan tog Immortals över rejält. Med en storspelande Lucas "LUCAS1" Teles som draglok gick Immortals och vann sex raka rundor. Fyra av dessa rundvinster kom sedan bomben briserat. Virtus.pro-spelaren Jaroslaw "pasha" Jarzabkowski var sedan, med sina tre frags, till att hemmapubliken fick jubla då polackerena vann runda tolv. Rundan efter gick även den till Virtus.pro medan Immortals lade vantarna på halvans sista två.

Det blev alltså imponerande 11-4 till Immortals under den första halvan. Det brasilianska utökade ledningen ytterligare genom att vinna även kartans andra pistolrunda, men den här gången svarade ett pressat Virtus.pro direkt. Polackerna köpte allt vad de hade råd med och kunde därigenom vinna runda 17. Där tog dock det roliga slut Jarzabkowski och hans lagkamrater. Immortals svarade nämligen med rusa upp till matchvinnande 16 rundor genom att vinna fyra raka.

Trots en stark insats på Mirage kunde Jaroslaw
Trots en stark insats på Mirage kunde Jaroslaw "pasha" Jarzabkowski inte ta Virtus.pro till en tredje karta.


Virtus.pro nära en upphämtning

Den andra kartan i denna semifinal bestämdes, av Virtus.pro, till Mirage och Immortals valde då i sin tur att börja på den försvarande sidan. Ett mycket bra val, skulle det visa sig. Immortals öppnade nämligen urstarkt och kunde snabbt skaffa sig en 5-0-ledning. Virtus.pro lyckades sedan säkra lagets första pinne sedan Janusz "Snax" Pogorzelski klivit fram och eliminerat tre Immortals-spelare. Immortals fortsatte sedan att samla på sig rundor då de vann ytterligare tre raka. Bland de spelare som öppnat bäst fanns exempelvis Ricardo "boltz" Prass, som lyckades bedriften med att eliminera två eller fler Virtus.pro-spelare i fyra utav rundorna.

Matchens clutch stod däremot en Virtus.pro-spelare för, närmare bestämt den tidigare nämnda Jarzabkowski. Det var i tionde rundan som Jarzabkowski blev ensam kvar mot fyra stycken Immortals-spelare. Han lyckas i det läget först eliminera tre stycken motståndare för att därefter aptera bomben. När den enda kvarvarande Immortals-spelaren, Henrique "HEN1" Teles, väl skulle ta sig in på bombplatsen och försöka desarmera bomben fintade Jarzabkowski bort honom snyggt och kunde sedan även eliminera sin brasilianska motståndare. Virtus.pro vann sedan ytterligare ett par rundor, till publikens stora jubel. Halvans tre sista rundor gick dock till Immortals som därmed låg i ledning med 11-4 för den andra kartan i rad.

Efter sidbytet vaknade Virtus.pro slutligen till liv på allvar. Det polska laget vann pistolrundan på ett övertygande sätt, genom att endast tappa en spelare. Därefter ångade laget på och Tauron Arena kokade. Hela laget lyfte sig då de vann runda efter runda, fram till att endast en runda skilde dem åt från Immortals - som då låg på elva rundor. Immortals kunde därefter vinna lagets tolfte runda och med det hålla ett visst avstånd ner till Virtus.pro. De båda lagen bytte sedan med rundor med varandra, vilket så klar gynnade det ledande Immortals. När Immortals sedan vann runda 25 tvingades Virtus.pro att spela med endast en M4A1 rundan efter det. Det räckte inte för att stoppa Immortals som gick upp på matchboll. Brassarna drog inte ut på avgörandet utan kunde säkra finalplatsen genom att fastställa slutresultatet till 16-11.



Helt ny vinnare ska koras

Det blir alltså Gambit Esports och Immortals som gör upp om majortiteln och de 500 000 dollar som hör till i morgondagens final. Detta betyder samtidigt att vi kommer att få se ett nytt lag sälla sig till skaran av historiska majorvinnare. Morgondagens final är schemalagd till 17:00 men innan det har blivit dags att kora en vinnare ska det även spelas en uppvisningsmatch. Det betyder att sändningar börjar vid 15:00-tiden.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..