×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSDreamhack Open

Red Reserve till slutspel efter rysare mot CLG

1
Team Envyus och svenska Red Reserve kunde under fredagen säkra de sista två slutspelsplatser under DreamHack Astro Open Valencia. Därmed är turneringen klar för slutspel, ett slutspel som innehåller totalt elva svenska spelare.
Det går fortsatt bra för de svenska deltagarna nere i Valencia. Under fredagen såg Red Reserve till att samtliga blågula representanter som deltar i turneringen nu har tagit sig vidare till slutspel.

Efter förlusten mot Ninjas in Pyjamas under torsdagens inledande omgång tvingandes Red Reserve gå den långa vägen för att ha en chans att ta sig till helgens slutspel. Den resan inleddes med en bäst av tre-match mot amerikanska NRG Esports. Red Reserve föll i matchens första karta, Train, med 9-16 men lyckades komma tillbaka och vinna matchen genom två raka kartsegrar. Den första kom på Cobblestone då svenskarna segrade med 16-11, innan de sedan vann även Cache. Den kartan slutade med siffrorna 16-10 i svenskarnas favör.

Därefter väntade ett gruppavgörande mot ett nytt, amerikanskt motstånd - närmare bestämt Counter Logic Gaming. Matchen inleddes på Cobblestone, en karta som Red Reserve visat sig ha en viss fallenhet för. Svenskarna vann kartan med 16-10, mycket tack vare en stark första halva då de som det anfallande laget säkrade hela elva rundor. CLG kunde därefter slå tillbaka och ta hem Cache med jämna 16-14, vilket tvingade fram ett avgörande på Mirage.Väl på Mirage blev det än jämnare. CLG började som det anfallande laget och kunde under den första halvan säkra en inte allt för rejäl 9-6-ledning. Svenskarna tackade och bockade genom att under den andra halvan hämta igen CLG:s försprång. I slutändan gick kartan till förlängning. Det blev inte heller bara en förlängingsomgång, utan fyra stycken, innan avgörande föll. Red Reserve kunde slutligen räkna hem segern efter att ha vunnit fyra raka rundor i den sista förlängningen.

Usa CLG vs. Sweden Red Reserve
CLG: FNS, koosta, nahtE, reltuC, Rickeh, Schartzbruder (coach)
Red: FREDDyFROG, hampus, Maikelele, Relaxa, Rusty, djL (coach)

Envyus tog revansch mot KPI

I den andra gruppen blev det slutligen favoriterna Team Envyus som säkrade gruppens andra slutspelsplats. Efter den något chockartade förlusten mot KPI under inledningen av turneringen kunde det fransk-belgiska laget igår slå både Misfits och KPI. Misfits besegrades med 2-1 i kartor sedan Envyus säkrat matchens första karta, Cobblestone, med 16-14. Därefter kom Misfits tillbaka och vann den följande kartan, Overpass, stort. Slutsiffrorna skrevs till 16-6 till amerikanerna. Avgörande kom sedan först efter att Train gått till förlängning och Envyus slutligen kunde säkra fortsatt spel efter slutresultatet 22-18.

Efter det väntade ett returmöte med hemmalaget KPI Gaming. Matchen blev inte alls lika spännande som lagens första möte i torsdags. I stället fick vi se Envyus säkra en komfortabel seger genom 16-3 på inledande Cobblestone innan de satte spiken i kistan genom att vinna Overpass med 16-10.

NiP mot Envyus i semifinal

Resultaten innebär att vi nu vet hur lördagens slutspel inleds. Först ut är svenska Ninjas in Pyjamas semifinal i vilken de ställs mot nyligen nämnda Envyus. Matchstart är satt till klockan 12:00 svensk tid. Därefter har det blivit dags för en semifinal som kan kallas något av ett svenskmöte. Heroic, med svensken Andreas "MODDDII" Fridh i laget, tar sig då an Red Reserve. Den matchen är tänkt att starta klockan 15:00. Efter det är det bara själva turneringsfinalen som återstår innan DreamHack Astro Open Valencia har fått sin vinnare.

Samtliga resultat och ett fullständigt schema för turneringen hittar ni, precis som vanligt, i vår tittarguide.


Artikelbild: Adela Sznajder/DreamHack

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..