×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSDreamhack Open

Förhandsfavoriterna NiP och Heroic klara för slutspel

2
Den första dagen av DreamHack Astro Open Valencia är över och turneringens första två slutspelsbiljetter har hittat sina nya ägare. Det blev de båda förhandsfavoriterna Ninjas in Pyjamas och Heroic som lade vantarna på biljetterna.
Ninjas in Pyjamas ångade fram som en gammal hederlig ångvält under öppningen av DreamHack Astro Open-turneringen i Valencia. Den övertygande 16-3-vinsten mot landsmännen i Red Reserve gav NiP en plats i gruppens vinnarmatch, där Counter Logic Gaming väntade.

På väg mot ny kross

Matchen, som utspelade sig på Overpass, inleddes med svenskarna på den försvarande sidan - och som de försvarade sig sedan. NiP vann hela åtta raka rundor innan CLG för första gången lyckades ta sig förbi den svenska muren. Därefter lyckades amerikanerna få med sig ytterligare två rundor under halvan vilken ändå innebar en rejäl uppförsbacke för dem inför sidbytet.


En vinst även i matchens andra pistolrunda för NiP skulle ha kunnat innebära ett snabbt slut på matchen. CLG lyckades dock ta hem den rundan, men tank vare att NiP apterade bomben hade de pengar till att köpa vapen under den första ecorundan. Detta visade sig vara ett smart drag då svenskarna vann rundan och ställde sig med det på 13 pinnar. CLG lät sig inte nedslås utan svarade med att vinna fem raka rundor, något som gjorde att det plötsligt bara skilde fyra rundor mellan lagen. Amerikanerna kom att få med sig ytterligare en runda, men NiP kunde slutligen ta vara på sitt övertag från den första halvan och vinna matchen med 16-10.

Usa CLG vs. Sweden NiP

Ingen ny skräll för hemmalaget

Kvällens första vinnarmatch, den mellan KPI Gaming och Heroic, blev en något jämnare historia - åtminstone under den första halvan. Hemmalaget KPI började som försvarare och vann de inledande två rundorna på Mirage. Heroic radade efter det upp sju raka rundor och kunde till slut vinna halvan med 9-6. Efter sidbytet jagade KPI en bra start för att ta igen danskarnas försprång, men även om de gav det ett bra försök behövde Heroic aldrig riktigt svettas. Heroic vann matchen med 16-8 och blev i och med det först ut att säkra en slutspelsbiljett i Valencia.

Spain KPI vs. Denmark Heroic

De båda resultaten innebär att NiP och Heroic har chansen att bekanta sig med Valencia och kuststadens fina väder under morgondagen. Samtidigt som de gör det fortsätter de övriga sex lagen jakten på två kvarvarande slutspelsplatser. För Red Reserves del väntar först och främst ett bäst av tre-möte med NRG Esports, en match som är schemalagd till 14:00. Mer om dessa matcher hittar ni i vår tittarguide.


Artikelbild: Adela Sznajder/DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..