×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Cloud9 till final i Cologne — fällde Na`Vi i två raka kartor

5
Fantastiska individuella insatser, en hel del dramatik och ett sanslöst avgörande i runda 30 på Overpass. ESL One-semifinalen mellan Cloud9 och Natus Vincere blev en riktigt underhållande historia som slutligen plockades upp av amerikanerna i Cloud9.
Cloud9 fick inte direkt någon drömstart då semifinalen mot Natus Vincere drog igång på Mirage. De anfallande amerikanerna förlorade matchens första pistolrunda, bland annat efter att Tyler "Skadoodle" Latham dog av ett litet för långt fall. Na`Vi å andra sidan kunde följa upp pistolrundan med att även vinna de efterföljande ecorundorna. Till runda fyra kom hela vapenarsenalen i spel, och i det läget tog Cloud9 över tillställningen. Laget vann sju raka rundor innan Na`Vi åter kunde ställa upp ett framgångsrikt försvar. Cloud9 vann slutligen den första halvan med 10-5.

Amerikanerna fortsatte sedan på det vinnande spåret under den andra halvans två första rundor. Efter det påbörjade Na`Vi en kämpainsats som sju rundor senare hade utjämnat ställningen till 12-12. Då klev Cloud9, som inte hade några planer på att släppa östeuropéerna förbi sig, fram på nytt och säkrade till slut kartsegern med 16-13.

Cloud9-fans på plats i Lanxess Arena fick många anledningar att jubla.
Cloud9-fans på plats i Lanxess Arena fick många anledningar att jubla.


Sedan Cloud9 tagit hem sitt eget kartval flyttade händelserna över till den karta som Na`Vi valde, Overpass. Den här gången var det Cloud9 som fick den klart bättre starten. Det amerikanska laget vann sju raka rundor, som det försvarande laget, innan Na`Vi lyckades plocka upp sin första. En spelare som hade en stor del i lagets framfart var deras enda icke-amerikan, kanadensaren Michael "shroud" Grzesiek. Grzesiek hade samlat på sig hela 14 kills innan han själv dog för första gången, det först i runda sju. Cloud9 vann ytterligare två rundor innan Natus Vincere hittade ett sätt att avväpna dem. Na`Vi vann då de kvarvarande fem rundorna vilket gav Cloud9 en 9-6-ledning i paus.


Händelserna återupptogs sedan med att Na`Vi kvitterade till 9-9 genom att vinna den andra halvans tre första rundor. Lagen bytte sedan rundor med varandra och följde därmed varandra upp till 10-10. Cloud9 kunde sedan göra ett litet ryck och ställde sig med det på 14 vunna rundor, endast två rundor ifrån den åtråvärda finalplatsen. Sedan kom det att bli riktigt spännande. Na`Vi reducerade till 14-11 bara för att rundan efter få se Cloud9 säkra runda nummer 15, vilket gav dem fyra matchbollar. Tre stycken brändes av Na`Vi, bland annat efter en vågad desarmering av AWP-spelaren Ladislav "GuardiaN" Kovács. Samme Kovács ställdes sedan mot Jordan "n0thing" Gilbert, som endast hade 16 hp kvar, i en en mot en-situation. Vem vann? Cloud9-veteranen Gilbert som med det spelade hem finalplatsen till sitt lag.

CIS Natus Vincere vs. USA Cloud9
Na`Vi: Edward, flamie, GuardiaN, s1mple, seized
Cloud9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

Nu väntar den andra semifinalen som går mellan SK Gaming och Faze Clan. Den matchen börjar så snart spelarna är på scenen och produktionen är redo, så för att inte missa något rekommenderar vi att ni startar streamen redan nu.

Samtliga turneringsresultat, schema och övrig information hittar ni i vår tittarguide.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..