×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Fnatic faller i öppningsmatchen mot Mousesports

1
ESL Cologne, som kommer att pågå i sex dagar framöver, är igång. I den inledande omgången ställdes svensklaget Fnatic mot Mousesports. Mousesports kunde efter en stark CT-sida vinna matchen med 16-11.
Fnatic, som närmast kommer från en snopen sorti i ECS, har under de senaste månaderna visat stora framsteg sedan laget återskapades i mars. Om man bortser från floppen i London så ser svenskarna ut att vara på väg tillbaka till den form de hade för drygt ett år sedan. Mousesports å andra sidan ser ut att ha funnit varandra direkt och har sedan rekryteringen av Robin "ropz" Kool levererat högt över förväntan med väldigt kort tid. Med majorkvalet färskt i minnet kommer Mousesports in i ESL Cologne med stort momentum, där Fnatic, med ECS bakom sig, kanske snarare hungrar efter revansch.

Fnatic, som fick starta på försvararsidan, inledde med vunnen pistolrunda efter en misslyckad split mot den yttre bombplatsen från Chris "chrisJ" de Jong och co. Mousesports ekonomiska rundor därefter lyckades inte rucka på svenskarna nämnvärt. När Kool och hans Mousesports väl hade fullt köp i runda fyra stod Robin "flusha" Rönnquist och Dennis "dennis" Edman för två frags var och de kunde där med säkra en 5-0-ledning. Fortsatt fint spel av Edman och Rönnquist gjorde det svårt för mouz att bryta sig igenom försvaret. Det dröjde till runda sju innan Mousesports skrev in sig i matchen, detta genom en 1vs2-vinst av de Jong.

Rundan därefter gick även den anfallarnas väg vilket satte Fnatic i tuff ekonomisk situation. Med bara uppgradera pistoler, genom fyra frags av Jesper "JW" Wecksell, tog Fnatic greppet om matchen igen som vid detta skede stod 7-2. Två vackra clutchar av Tomáš "oskar" Šťastný i runda tio och elva satte fortsatt press på Olof "olofmeister" Kajbjer och co. Mousesports fortsatte rulla in rundor och Fnatic fick inte andrum förrän i den sista rundan för halvan, som avslutade med att Freddy "krimz" Johansson knivade de Jong.

Tack vare en lyckad 1vs2-situation av Kajbjer vann Fnatic även den andra pistolrundan och var i och med det uppe i en 9-7-ledning. Efter ett par rundutbyten och fina prestationer av 17-åriga Kool hade mouz knappat in på Fnatic och vid ställningen 11-10 för Fnatic avbröts matchen tillfälligt på grund av tekniskt strul. När matchen återupptogs tog Mousesports kommando om matchen och släppte inte en enda runda åt svenskarnas håll. Med nio raka rundor som avslutning vann mouz alltså till slut med 16-11.

Europa Mousesports vs. Sverige Fnatic

NiP gör entré i turneringen först kl 14:30, där de ställs mot Cloud9. För fullständigt schema och övrig info, se vår tittarguide.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..