×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The World Championships

Deltagare rapporterar om outbetalda prispengar från TWC — E-Frag skyller på Azubu

1
Världsmästerskapen i CS:GO, The World Championship, och arrangören E-Frag har hamnat i blåsväder sedan spelare trätt fram med uppgifter om outbetalda prispengar. Nu har E-Frag själva svarat och flyttar i sin tur över hela ansvaret på partnern Azubu.
Det var under gårdagen som den danske spelaren Casper "cadiaN" Møller tog till Twitter för att vädra sitt missnöje. Møller ingick i den danska femma som tog sig till semifinal under TWC-finalerna i början av oktober i fjol, en prestation som skulle ha gett danskarna 10 000 dollar. Några prispengar har de dock inte sett till, trots att det har gått mer än åtta månader sedan turneringen avslutades.

Møller är inte ensam om att vädra sitt missnöje. Hans lagkamrat, Nicolai "glace" Jensen, har även han uttalat sig på Twitter och lägger där till att han "kommer ihåg allt strul med tidigare event också", med vad som får antas vara en hänvisning till tidigare E-Frag-evenemang.

E-Frag skyller ifrån sig

Några timmar efter Møllers usprungliga tweet valde E-Frag att ta bladet från munnen genom att släppa ett uttalande i ärendet. Själva grunden i uttalandet går ut på att flytta fokus från E-Frag själva till deras streamingpartner, Azubu, som enligt uttalandet ska ha förbundit sig till att betala ut prispengarna. Något de alltså inte har gjort.

"Sedan de underlåtit att betala beslöt vi att anlita advokater i Kalifornien för att ta diskussionen med det. Med tanke på att Azubu inte bara är skyldiga oss prispengar och månader av avtalsmässiga medel utan även många andra arrangörer. De bad oss att acceptera en mycket liten del av den summan som de är skyldiga oss och att vi måste säga åt lagen att vi har fått prispotten utbetalt till oss."

Sedan den där initiala kontakten mellan E-Frags advokater och representanter från Azubu har ärendet eskalerat och ligger nu hos en skiljedomstol. Det hindrar dock inte E-Frag från att fortsätta att svinga efter Azubu.

"Azubu har berättat för oss att de inte har pengar trots att de nyligen köpt Hitbox för miljoner. Azubu nekade att till att ha köpt Hitbox när våra advokater talade med dem."

Att Azubu och Hitbox har gått ihop är knappast någon hemlighet sedan de genomförde ett gemensamt namnbyte, vilket resulterade i lanseringen av streamingtjänsten Smashcast.

Säger sig villiga att betala själva

Att det tagit så här lång tid innan E-Frag valt att gå ut med information om den pågående situationen förklaras med att det var det råd de har fått från sina advokater. De har helt enkelt hoppats kunna lösa problemet genom att nå en överenskommelse med Azubu, i det tysta. Så har det alltså inte blivit och medan ärendet hanteras i skiljedomstolen har E-Frag sagt att om saken inte går att lösa kommer de själva stå för utbetalnigen.

Det har dock höjts en del röster som ifrågasätter varför E-Frag inte har betalat ut prispengarna, om de nu är beredda att göra det, för att sedan driva vidare ärendet med Azubu. Något som skulle se till så att de tävlande inte behövde bli drabbade.

Den totala prispotten för The World Championship 2016 låg på 100 000 dollar varav vinnarna, Turkiet, kammade hem hälften. En extra stor summa för ett gäng spelare som inte allt för ofta är med i kampen om prispengar i den klassen.


Artikelbild: E-Frag/Facebook

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..