×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Dreamhack Open

SK Gaming slår Fnatic — mästare på DreamHack Summer

0
De hade aldrig någonsin besegrat Fnatic i en bäst av tre-match, men i Jönköping lyckades SK till slut med den uppgiften. Därmed säkrar det brasilianska laget DreamHack Summer-titeln.
DreamHack Astro Open Summer närmar sig sitt slut. En intressant detalj är att inget utav de två finallagen, Fnatic och SK Gaming, lyckades med att vinna sina respektive grupper. I stället gick de till semifinal som grupptvåor. Därefter vann de sina semifinaler med 2-1 i kartor. En annan intressant detalj är att SK Gaming aldrig har besegrat detta Fnatic i en bäst av tre-match, något som SK-kaptenen Gabriel "FalleN" Toledo självklart hoppades att kunna ändra på.

SK får en bra start

Då finalen väl drog igång var det på svenskarnas kartval, Inferno, med SK Gaming som det försvarande laget. Det var även de långväga besökarna som började kartan bäst då de, på ett nästan skoningslöst sätt, rusade upp till en 5-0-ledning. Fnatic lyckades sedan säkra lagets första pinne i runda sex, för att därefter förlora igen rundan efter det. Svenskarna lät sig dock inte nedslås utan kämpade sig upp till ställningen 7-7. I slutändan var det ändå SK som gick till paus med en knapp ledning.

Den andra halvan började på ett liknande sätt. SK vann fem raka rundor innan Fnatic slutligen säkrade lagets första för halvan och lade sig därmed på totalt åtta vunna rundor. Tyvärr, för Fnatic, fortsatte likheterna då SK plockade upp rundan efter det, sedan tågade SK raka vägen till kartsegern.

Overpass

Efter att ha förlorat sitt eget kartval letade Fnatic revansch då finalen flyttade över på SK Gamings val, Overpass. Hemmalaget började som det försvarande laget och snacka om att de fick en bra start. Fnatic vann hela sju raka rundor, under vilka SK endast samla på sig sju "kills" totalt, och såg riktigt vassa ut. SK vann då till slut sin första runda, sedan var Fnatic tillbaka igen. Den här gången blev det fem raka innan SK åter kunde vinna en runda. Ingen fara på taket, för Fnatic vann halvans sista runda och hade med det skaffat sig hela nio rundors försprång inför den andra halvan.

SK gav sig själva en ärlig chans efter sidbytet genom att vinna pistolrundan och den efterföljande ecorundan. Till halvans tredje runda hade Fnatic däremot köpt fullt med vapen och kunde tack vare det ta sig ytterligare ett steg närmare kartsegern. Därefter var det raka vägen till 16 vunna rundor för svenskarna som utjämnade till 1-1 i kartor.

Mirage

Med 1-1 i kartor flyttade händelserna över till Mirage, med Fnatic som det anfallande laget. Svenskarna såg ut att kunna få en bra start på kartan då de vann den öppnande pistolrundan, sedan slog SK tillbaka. Det brasilianska laget hann med att vinna sex raka rundor innan Fnatic säkrade sin andra rundvinst. Resten av halvan blev en nervkittlade historia där Fnatic sakta men säkert närmade sig SK på resultattavlan. Efter 15 spelade rundor stod det dock klart att SK behöll en ledning, om än med minsta möjliga material, till den andra halvan.

Fnatic fick inte någon drömstart på den andra halvan heller. Den här gången förlorade de tre första rundorna innan de till slut lyckades ställa upp med ett starkt nog försvar. Det försvaret höll dock endast just den rundan. SK rusade fram mot segern, utan att Fnatic kunde göra något åt det. Brassarna säkrade slutligen kartsegern med siffrorna 16-8 och tog med det sin första seger någonsin mot Fnatic i en bäst av tre-match. Därmed vinner de DreamHack Astro Open-stoppet i Jönköping.

Brasilien SK vs. Sverige Fnatic
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Det innebär slutet på den stora CS:GO-turneringen här i Jönköping och vi kan nu sammanställa listan över samtliga slutplaceringar samt vilka prispengar som lagen har spelat in. Är ni nyfikna på hur de båda finallagen tog sig till kvällens match? Ta då en titt i vår tittarguide, var vi har samlat samtliga resultat.

Prisfördelning och slutplaceringar

1. Brasilien SK Gaming — 50 000 dollar (cirka 437 300 kronor)
2. Sverige Fnatic — 20 000 dollar (cirka 174 900 kronor)
3-4. Brasilien Immortals — 10 000 dollar (cirka 87 500 kronor)
3-4. USA Counter Logic Gaming — 10 000 dollar (cirka 87 500 kronor)
5-6. Europa mousesports — 3 000 dollar (cirka 26 200 kronor)
5-6. Kazakstan Gambit Esports — 3 000 dollar (cirka 26 200 kronor)
7-8. Danmark Team Singularity — 2 000 dollar (cirka 17 500 kronor)
7-8. USA Cloud9 — 2 000 dollar (cirka 17 500 kronor)

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..