×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Nause, Dada Life, Dead By April bland de tävlande under Musikgibbet på Inferno Online i morgon

1
I morgon går startskottet för Musikgibbet, en esportturnering där världsartister och streamers ställs mot varandra på Inferno Online i Stockholm. Syftet med turneringen är att esporten ska bli årets största insamlare till Musikhjälpen.
Pantamera fortsätter att satsa esport, med sig på tåget har de även de båda musikjättarna Universal Music och Spotify. Tillsammans lanserar de nu alltså det som de har valt att kalla för Musikgibbet. Det är en CS:GO-turnering där kända artister, så som Dead By April och Nause, och välbekanta streamingprofiler som Yacine "yzn" Laghmari och Emilia Hult ställs mot varandra i en delturneringen nu på tisdag.

Musikgibbet fortsätter sedan under perioden juni till och med november genom att allmänheten kan skänka pengar pengar till esportens gemensamma insamtling till Musikhjälpen. De främsta insamlarna belönas sedan med ett antal platser till december månads finalturnering. När turneringen spelats färdigt lämnar Musikgibbet över den totala insamlade summan till Musikhjälpen.

Tävlande — Delfinal, 30 maj

Grupp A
Ben mitkus
Vlad & Daniel
Nause
Tjuvjakt

Grupp B
Dada life
Dolly style
Vigiland
Dead By April

Själva turneringen startar klockan 18:00 i morgon och inleds då med ett gruppspel. Vinnarna av vardera grupp möts sedan i en final, där segrarna sedan skänker förstapriset till Musikhjälpen.

Du som vill följa turneringen och se hur musikerna klarar sig i esportvärlden kan söka er till Universal Musics Twitch-kanal. Mer information om Musikgibbet finns att läsa på pantameramedesporten.nu.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..