×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Heroic bekräftar: valde på väg att lämna laget

1
Bara en dag efter att Heroic-spelaren Valdemar "valde" Vangså skulle bänkas under söndagens ESL One Cologne-kval stod det igår kväll klart att 21-åringen har gjort sitt i laget.
Det är i ett pressmeddelande som organisationen nu bekräftar beslutet och ger en mer utförlig förklaring till varför det togs. Där framgår bland annat att spelaren, Valdemar "valde" Vangså, själv ska ha varit osäker kring sin framtid i laget. Detta fick lagets coach, Henrik “FeTiSh” Christensen, att agera.

"Det är självklart aldrig en optimal situation att bänka en spelare och att göra det så nära viktiga match är inget lätt beslut. För mig var det dock, på grund av osäkerheten, inte något tufft val. Vi riskerade en mindre optimal insats och bristande fokus från valde samt de andra killarna, och det var jag tvungen att hantera", förklarar Christensen.

Christensen fortsätter sedan med att tacka Casper “cadiaN” Møller, till vardags i Rogue, som ställde upp som inhoppare med mycket kort varsel. Vidare konstaterar han att den föregående helgen bevisar för honom att "vi är här för att tävla på den högsta nivån, och jag är säker på att vi fortsätta framåt". Även huvudpersonen själv, Vangså, har lämnat en kommentar där han förklarar bakgrunden till situationen.

"Jag kunde definitivt ha hanterat situationen och timingen annorlunda men i slutändan tycker jag att det är den bästa lösningen för alla att jag går vidare på. Jag har alltid uppskattat Heroic-killarna och samarbetet med RFRSH, som verkligen tar med sig en ny och professionell inställning, men trots att vi är fem mycket starka spelare fungerade vi inte optimalt som ett lag.
 
Jag tar min del av ansvaret, och det var på grund av frustration kring allt som vi inte fungerade optimalt. Nu ser jag fram emot att hitta ett nytt lag och jag uppskattar att RFRSH kommer att hjälpa till i denna situation", kommenterar Vangså.

Vangså, född 1991, har tillhört laget under en mycket lång tid och sitter fortfarande på ett giltigt kontrakt. För att lösa situationen kommer RFRSH Entertainment, som står bakom Heroic, att hjälpa honom att hitta ett nytt lag. Detta är något som bekräftas av företagets CEO, Nikolaj Nyholm.

"Jag stöder helt Henriks beslut. Det betyder också att valde inte längre spelar för Heroic, och vi arbetar med att hitta en permanent ersättare.
 
Han är en extremt skicklig spelare, och jag skulle ha älskat att fortsätta jobba med honom och hjälpa till att utveckla honom som spelare. I allmänhet skulle vi aldrig låta en spelare, som fortfarande är under kontrakt, gå, men av flera skäl tror jag att det här är rätt beslut för alla. Vi ska göra allt vi kan och arbetar med honom för att hitta ett nytt lag."

Detta innebär att Heroic är en hjälte kort och nu alltså måste ge sig ut på jakt efter en femte spelare. För tillfället har laget ett rätt tomt spelschema, något som ger dem fram till i början på juli, då ESL One Cologne går av stapeln, att hitta en långsiktig lösning på vakansen.

Heroic

Sverige Andreas "MODDII" Fridh
Danmark Marco "Snappi" Pfeiffer
Danmark Nikolaj "niko" Kristensen
Danmark Jakob "JUGi" Hansen

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..