×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Heroic och Space Soldiers till ESL One Cologne efter gårdagens kval

1
Totalt sju svenskar deltog i gårdagens kval till 2017 års upplaga av ESL One Cologne, men bara en utav dem lyckades med bedriften att ta sig till sommarens turnering. Andreas "MODDII" Fridh och hans Heroic tog sig genom kvalturneringen utan att tappa en enda karta. Lika bra gick det för turkiska Space Soldiers.
Startfältet till sommarens ESL One-turnering i tyska Köln är nästintill komplett. Under helgen fylldes tre av de fyra sista platserna genom två olika kvalturneringar. Två av de lag som nu är klara för turneringen, som har en prispott på 250 000 dollar, är dansk-svenska Heroic och turkiska Space Soldiers. Som tidigare nämnt tog sig båda lagen genom kvalet utan att förlora en enda karta.

Heroics klev in i kvalet först i den andra omgången och ställdes där mot BIG. Det tyska lagete besegrades med siffrorna 16-12 och 16-10, vilket gav Heroic en semifinalplats. Väl där väntade norska Team Dignitas. Heroic öppnade matchen urstarkt genom att vinna Inferno med hela 16-4. Därefter blev det betydligt jämnare då Nuke avgjordes först i kartans sista ordinarie runda. Heroic lyckades dock, trots att de spelade med Rogue-spelaren Casper "cadiaN" Møller i stället för bänkade Valdemar "valde" Bjørn Vangså, komma ut ur matchen på topp. Faktum är att Møller var lagets klart bäste spelare under kvalet.

Danmark Heroic vs. Tyskland BIG
Heroic: cadiaN, JUGi, MODDII, niko, Snappi
BIG: gob b, keev, LEGIJA, nex, tabseN
Danmark Heroic vs. Norge Team Dignitas
Heroic: cadiaN, JUGi, MODDII, niko, Snappi
Dignitas: cromen, fox, jkaem, RUBINO, tenzki

För Space Soldiers började kvalet redan i den första omgången. Det turkiska laget ställdes där mot Outlaws från Bulgarien. Space Soldiers vann matchen övertygande med siffrorna 16-7 och 16-3, därefter väntade ett möte med EnVyUs. Även här var det Space Soldiers som var det starkare laget. Inledande Cache säkrades med 16-12 innan de sedan stod för en gedigen insats på Train, en karta de vann med 16-6. I semifinalerna väntade svenska Godsent. Godsent klev in i turneringen i den andra omgången och besegrade där norska Tundra Esports, med svenske Aleksandr "jayzaR" Zarkovic i laget, med 2-0. Semifinalen började med en riktig kalldusch för Godsent som fick se sig besegrade med hela 5-16 på Cobblestone. Space Soldiers kunde sätta spiken i kistan genom att vinna efterföljande Mirage med 16-10.

Turkiet Space Soldiers vs. Bulgarien Outlaws
Space Soldiers: Calyx, DESPE, MAJ3R, pax, XANTARES
Outlaws: CeRq, NK4Y, niki1, SPELLAN
Frankrike EnVyUs vs. Turkiet Space Soldiers
EnVyUs: Happy, RpK, ScreaM, SIXER, xms
Space Soldiers: Calyx, DESPE, MAJ3R, pax, XANTARES
Sverige Godsent vs. Turkiet Space Soldiers
Godsent: disco doplan, Lekr0, pronax, twist, znajder
Space Soldiers: Calyx, DESPE, MAJ3R, pax, XANTARES

Liquid vinnare i Nordamerika

Tidigare under helgen spelades även ett nordamerikanskt kval till sommarens turnering. Där tävlade de sex deltagande laget om en biljett till Köln. Kampen kom i slutändan att stå mellan Counter Logic Gaming och Team Liquid, de två lag som klev in i det nordamerikanska kvalet först i dess andra omgång. Kvalfinalen inleddes med en jämn första karta som Liquid slutligen vann med 16-14. Laget kunde sedan säkra turneringsbiljetten efter 16-8 på karta nummer två.

ESL One Cologne 2017

Sverige NiP Gaming
Sverige Fnatic
Brasilien SK Gaming
Polen Virtus.pro
Europa FaZe Clan
CIS Natus Vincere
Frankrike G2 Esports
Danmark North
USA Cloud9
USA OpTic Gaming
Europa mousesports
Brasilien Immortals
Danmark Heroic
Turkiet Space Soldiers
USA Team Liquid>
Världen TBA (kinesiskt kval)

Ett kval återstår

Med sju veckor kvar till huvudturneringen i Lanxess Arena återstår nu bara en plats att fylla. Vilka som lägger vantarna på den kommer att avgöras genom ett kinesiskt kval som går av stapeln den 7 juni. Bland deltagarna återfinns lag som TyLoo, Vici Gaming, UYA och B.O.O.T.

ESL One Cologne 2017 arrangeras i klassiska Lanxess Arena i Köln, Tyskland i sommar. Den 250 000 dollar stora prispotten, vars fördelning ännu inte offentliggjorts, kommer att tävlas ut mellan den 7 och 9 juli.


Artikelbild: Jennika Ojala/DreamHack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..