×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

KQLY testspelar med Vexed — två spelare hoppar av

2
Hovik "KQLY" Tovmassian, en av CS:GO-historiens mest omnämnda spelare, siktar på en comeback då han provspelar med Vexed Gaming. Alla är dock inte helt nöjda.
Två och ett halvt år har passerat sedan Hovik "KQLY" Tovmassian tilldelades en VAC-bann, och nu är han på väg tillbaka in i scenen. Fransk-belgiska Vexed Gaming har nämligen offentliggjort Tovmassian som deras nya testspelare.

"Konsekvenserna av fuskande har alltid varit en gråzon, men med ESL:s senaste uttalande om ämnet tror vi att det här är ett första steg mot ett mer transparent och enhetligt regelverk kring fuskproblem", uttalade sig Mark “Princess” Weller från Vexed.

Det är dock inte alla som är så förstående som Weller. Efter att laget gått med på att ge KQLY chansen har den franska duon Steve "jarod" Cohen och Léonard "SmyLi" Michelino valt att kliva ner från laget. Anledningen är kort och gott att de inte vill förknippas med nyrekryten, vilket lämnar Vexed med bara tre spelare.

Vexed Gaming

Belgien Victor "Roombang" Henkinet
Belgien Pierre "NpK" Henkinet
Frankrike Hovik "KQLY" Tovmassian (Testspelare)

KQLY spelade för det franska topplaget Titan vid tiden då han fick sin avstängning, den 20 november 2014. Nyheten nådde ut till hela världen på bara minuter, och än idag är det ett av de mest diskuterade ämnena i CS:GO.

Titan efter att ha vunnit DreamHack Stockholm.
Titan vann DreamHack Stockholm två månader innan KQLY:s VAC-bann.

KQLY:s VAC-avstängning är tydlig. Påståenden att han använde sig av fusk under officiella LAN-matcher — till och med under Majors — har dock inte bevisats. Dessa rykten är dock den största anledningen till att ämnet analyserats så pass. Hela händelsen, som kallas "The VACcening" på grund av att flera olika profiler bannades, hade även en enorm influens över hur arrangörer skyddar sina offlineturneringar från fusk.

Om man vill kika på Vexeds matcher får man lägga fokus på den franska ESL Championnat National Summer, som drar igång ikväll och arrangeras fram till mitten av juni.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..