×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Winterfox tappar platsen i Pro League — flyttas över till spelarna

1
Den amerikanska organisationen Winterfox blir av med sin Pro League-licens, det meddelade turneringsarrangören ESL under fredagen. Licensen flyttas i stället över till majoriteten av den femma som tidigare representerade organisationen.
Beslutet att flytta över EPL-licensen till spelarna, som nu spelar tillsammans under namnet Animal Squad, kommer efter en tids oroligheter inom Winterfox. Det har bland annat funnits rapporter om obetalda löner, samtidigt som Winterfox ägare inte har ordnat med nya visum till sina australiska spelare. Det senare har medfört att de inte har kunnat återvända till USA för att spela färdigt den innevarande säsongen av ESL Pro League.

"Winterfox licens har, på deras egen begäran, tagits tillbaka och flyttats över till majoriteten av de spelare med restriktionen att de ska använda sig av en majoritets-lineup. Spelarna kommer att fortsätta spela ligan som Animal Squad och tillåts avsluta säsongen från Australien. Om de däremot skulle säkra en plats för nästa säsong måste de återvända till Nordamerika för att tillåtas fortsätta spela i ligan", skriver ESL om sitt beslut. Fritt översatt av Fragbite.
Trots att det har gjorts försök för att lösa situationen har laget och organisationen inte kunnnt nå någon överenskommelse. Det är därför som ESL nu kliver in och tar beslutet baserat på ligans regelbok, som bland annat reglerar just detta med överföring av ligalicensen.

Animal Squad

Australien Mike "apoc" Aliferis
Australien Chris "ofnu" Hanley
Australien Ryan "zewsy" Palmer
Australien Razmik "RaZ" Bastadjan


Som ni kan se här ovan saknar Animal Squad en femte spelare. Chris "emagine" Rowlands, som anslöt sig till femman i augusti 2016, lämnade laget redan för några dagar sedan. Rowlands har själv sagt på Twitter att han ska hoppa in för Chiefs under kvalet till den kommande asiatisa minorturneringen.

Animal Squad ligger för närvarande näst sist i den amerikanska delen av ESL Pro League och spelar just nu för sin överlevnad i ligan. Något som de åtminstone inledningsvis måste göra från Australien.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..