×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

emilio om ESL:s regeländring: "Det är ett steg i rätt riktning men Valve måste också ändra sig"

-45
Förra veckans ändring från ESL gällande regeln om tidigare fuskdömda spelare skapade stor debatt. En av spelarna som påverkats positivt av regeln är Joel "emilio" Mako som hoppas att Valve också ändrar sig.
Förra veckans nyhet om att en av de största turneringsarrangörerna, ESL, nu ändrat sin regel gällande tidigare fuskande spelare skapade stor debatt på både sociala medier och hos communityt överlag. Många menade på att det är absurt att spelare som ertappats för fusk får en andra chans, medan de som åkt fast för matchfixing fortfarande är bannlysta från de flesta turneringar. Någon som reagerade positivt på arrangörens beslut är svenska Joel Mako, mer känd som "emilio", som i en intervju med norska sajten gamers.no berättar att han är positiv till förändringen.

"Det finns självklart många positiva aspekter gällande den här ändringen och det känns som ett steg i rätt riktning. Det finns fler turneringar för mig att delta på nu och i och med det även fler möjligheter för mig att nå målen jag satt gällande mig själv", berättar Mako för den norska esportsajten.

Regeländringen berörde dock inte spelutvecklaren Valve som inte kommer att ta hänsyn till ESL:s nya regler, vilket Mako själv tycker är nästa steg för en eventuell comeback för honom.

"Jag tror självklart att möjligheterna blir större för mig nu då det inns fler turneringar att delta på, men för att en stark comeback skall vara möjlig måste Valve också ändra på sig, så att jag kan delta på majorturneringar också. Jag kommer att fortsätta att spela som jag gör idag och vänta på att få ihop ett lag som kan lyckas ta sig till turneringarna jag kan delta i. Men som jag nämnt innan så väntar jag på att kunna delta i Valve-sponsrade turneringar. Om det sker så blir chansen att upplockad av ett lag, större för mig, då jag vill kunna vara berättigad att kunna spela i alla turneringar, berättar Mako för gamers.no.

Mako ertappades och fick en så kallad VAC-ban live under den tredje säsongen av Fragbite Masters i oktober 2014 vilket ledde till att han inte fick delta på fler turneringar. I och med ESL:s nya regeländring är han nu välkommen att spela i deras turneringar då det gått över två år sedan avstängningen utfärdades.

32 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 32 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..