×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ECS

Fnatic besegrade North med 3-1 i ECS-kvalet — behåller sin plats i ligan

5
Det svenska stjärnlaget Fnatic är klara för sin tredje raka säsong i den uppmärksammade CS:GO-ligan Esports Championship Series (ECS). Detta står klart sedan de under söndagen besegrade danska North med 3-1 i ligans kvalsystem.
Det var efter förra säsongens bottenplacering som det stod klart att Fnatic skulle behöva spela en kvalmatch för att ha en chans att försvara sin plats i Esports Championship Series, ECS. I kvalmatchen ställdes de mot North, som vann den tredje säsongens inledande utvecklingsliga före turkiska Space Soldiers. Matchen spelades i formatet bäst av fem kartor och det var mycket nära att samtliga fem skulle behöva spelas. Fnatic kunde dock avgöra på övertid på den fjärde kartan, Inferno.

Det var just Fnatic som öppnade matchen bäst då de vann den första halvan på Overpass, spelandes som det anfallande laget, med 9-6. De kunde sedan hålla undan efter sidbytet och räkna hem kartan med siffrorna 16-9. Följande karta, Cache, kom dock att bli en av två riktigt jämna kartor i kvalmatchen mellan de båda lagen. Fnatic vann åter den första halvan, även den här gången som det anfallande laget, men tappade sedan sitt 10-5-överläge till 15-15. Övertid krävdes och väl där var det North som visade sig vara strået vassare.

Matchen återupptogs sedan på Cobblestone. Den här gången började svenskarna som det försvarande laget och fick med sig en knapp ledning i halvtid, 8-7. De kunde dock rycka ifrån efter att ha flyttat över på den anfallande sidan och vann slutligen kartan med 16-11. Sedan kom nästa nervkittlande karta. För på Inferno fick vi för fjärde gången i matchen se Fnatic ta ledningen i halvtid. Den här gången spelades som det försvarande laget och med klara 10-5 i ryggen. North stod dock upp bra då det var deras tur att försvara sig, vilket ledde till att kartan gick till övertid. Till skillnad från på Cache var det den här gången svenskarna som var aningen hetare. De vann förlängningen med 4-1 och med det säkrade de dessutom hela matchen, det med 3-1 i kartor.

Sverige Fnatic vs. Danmark North
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL
Fnatic: dennis, flusha, JW, krimz, olofmeister

Elva svenska spelare i säsong tre

Resultatet innebär att vi för den andra säsongen i rad kommer att kunna följa hela tre svenska lag i den europeiska delen av ECS. Förutom nu klara Fnatic finns där även Ninjas in Pyjamas och Godsent. Dessutom hittar vi svenske Mikail "Maikelele" Bill och hans nya lag Dignitas bland deltagarna. Nu återstår endast en plats till nästa säsong av huvudligan och i kampen om den ser vi turkiska Space Soldiers som tar sig an veteranerna i polska Virtus.pro. Även den matchen spelas i formatet bäst av fem kartor och spelas under torsdagsaftonen.

Turkiet Space Soldiers vs. Polen Virtus.pro
Space: Calyz, DESPE, MAJ3R, paz, XANTARES
Virtus.pro: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ

Den tredje säsongen av ECS huvudliga drar igång nu på fredag, den 31 mars, och spelas under vad som antas bli ett par månaders tid. De fyra bästa lagen från Europa respektive Nordamerika kvalificerar sig för säsongsfinalerna där en prispott på flera miljoner kronor står på spel. Regerande mästare är danskarna i Astralis som vann finalen av säsong två mot OpTic Gaming med 2-0.

ECS Europa

Sverige NiP Gaming
Sverige Godsent
Sverige Fnatic
Danmark Astralis
Frankrike G2 Esports
Frankrike EnVyUs
Europa Team Dignitas
Europa mousesports
Europa Vinnare av kvalmatch #2

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..