×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

ESL ändrar regler — KQLY och emilio tillåts numera i turneringar

-44
ESL har nu gått ut med att man har förändrat en av reglerna gällande tidigare VAC-bannade spelare vilket nu gör att dessa är välkomna att delta i deras huvudligor och turneringar.
En av de största turneringsarrangörerna inom esport, ESL, har nu gått ut med att man gjort om i regelverket en aning när det gäller spelare som tidigare blivit VAC-bannade. Regeln har enligt HLTV tidigare använts i de mindre turneringarna både ESL och ESEA hållit i, till exempel ESEA Premier. Nu har man dock valt att applicera den på de framtida IEM, ESL One och ESL Pro League-turneringarna.

Den "nya" regeln innefattar att man nu välkomnar spelare som har en VAC-ban äldre än två år och lyder följande:

"CSGO VAC bans are specifically honored, but only until 2 years after they have been issued."

Detta betyder att spelare som bland andra Joel "emilio" Mako och Hovik "KQLY" Tovmassian nu kommer att få chansen att ta sig in i toppskiktet i arrangörens turneringar i framtiden, då det gått mer än två år sedan de fick sin avstängning. Detta kommer dock inte att gälla under Valve-sponsrade event, det vill säga på majors. Regeländringen gäller dock inte spelare som åkt fast för match-fixing.

Flertalet proffs reagerade starkt på ESL:s nya regelinförande. Pasha från Virtus.pro visade dock ingen rädsla på Twitter.
Flertalet proffs reagerade starkt på ESL:s nya regelinförande. Pasha från Virtus.pro visade dock ingen rädsla på Twitter.

Reaktionerna från proffsens håll var minst sagt sisådär. En av de som reagerade starkt var bland annat Finn "karrigan" Andersen från FaZe Clan:

Apparently its okay to cheat for years at LAN tournaments(only 2 years ban) but 1 matchfixing match is life time ban. Welcome back cheaters, skriver han på Twitter.

Han var dock inte den enda att reagera. Både Astralis-spelande Peter "dupreeh" Rothmann, Godsent-spelaren Simon "twist" Eliasson ställde sig väldigt skeptiska till införandet av regeln. Virtus.pro-spelande Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski verkade dock inte vara speciellt rädd:

"See ya on lan cheaters!", löd kommentaren på Twitter angående regeländringen.

Den nya regeländringen finns med i IEM Season 12-regelverket och kommer att komma i bruk först under kommande IEM Sydney.

Vad tycker ni om ESL:s nya regel?

38 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 38 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..