×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Japaleno vinner tredje veckan av King of Nordic

5
Sverige är återigen på herre på täppan efter att ha vunnit finalen mot de regerande mästarna Finland.
Efter att Sverige förlorade förra veckans final mot Finland stod det klart att ett nytt lag skulle representera Sverige i King of Nordic. Det blev Japaleno med Joakim "Relaxa" Gustafsson, Fredrik "FREDDyFROG" Gustafsson, Daniel "djL" Narancic, Simon "TABZ" Feldt och Lucas "Luggeluring" Grahn som vann det svenska kvalet och fick äran att representera den blågula fanan.

I den första matchen ställdes svenskarna mot det isländska laget WarMonkeys på Cache. Sverige öppnade stenhårt och kunde relativt enkelt plocka sju raka rundor. Efter en hel del slarv från Sverige kunde Island plocka runda på runda och i halvtid var ställningen 8-7 till Sverige. I den andra halvan tappade Island allt och Japaleno kunde tillslut vinna matchen med 16-8.

I den efterföljande matchen ställdes svenskarna mot grannarna i syd, nämligen Danmark, som enkelt vann mot Norge med 16-4. Danmark startade stark och kunde ta ledningen med 4-0 direkt på Cobblestone. Japaleno kom dock tillbaka och kunde efter det vinna elva raka rundor innan halvtidsvilan. Danmark gjorde ett försök till att vända på matchen men svenskarna var för starka och vann med 16-12.

I finalen väntade det finska laget ex-Findictus som förra veckan återtog tronen från Sverige. Det började bra för svenskarna som kunde ta ledningen med 9-2 på Cobblestone. Finländarna påbörjade sedan vad som såg ut att kunna bli en comeback och kvitterade till 9-9. Japaleno återtog dock kommandot, vann sju raka rundor och vann matchen med 16-9.

Slutplaceringar

1. Sverige Japaleno — 500 euro (cirka 4 700 kronor)
FREDDyFROG, Relaxa, djL, TABZ, Luggeluring
2. Finland ex-Findictus
Riq_u, ottoNd, weaNd, uli, BONA
3. Danmark RenSeriet
NikoHeiseN, Daffu, Kolibrien, zentic, LeffeN
4-5. Norge Exotic Gaming
haggis, 7Rin, Spezle, Timber, r1kS
4-5. Island WarMonkeys
peterr, kruzer, th0rsteinnf, ofvirkur, CaPPiNg!

Japaleno, och med det Sverige, är nu herre på täppan. De är med andra ord redan klara för nästa veckas final.


Artikelbild: King of Nordic

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..