×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Virtus.pro till final efter att ha förnedrat Astralis på Nuke och Train

3
De var ute efter revansch och revansch fick dem, med besked. Virtus.pro besegrade de regerande majormästarna med 2-1 i kvällens första semifinal av DreamHack Masters Las Vegas, och som de gjorde det sedan.
Det blev inte direkt någon jämn inledning på denna första semifinal, tvärtom faktiskt. Virtus.pro stod för kartvalet och matchen inleddes med det på Nuke, med det polska laget på den försvarande sidan. Astralis fick se motståndarna vinna de inledande fyra rundorna innan de själva kunde säkra sin första pinne. Efter det fortsatte det mesta handla om ett riktigt hett Virtus.pro. När den första halvan kommit till sin ände var ställningen 12-3 till polackerna.

Astralis stod inför en riktigt tuff uppgift efter sidbytet, de behövde vinna tolv rundor som försvarare bara för att tvinga fram en förlängning. Virtus.pro gav dem dock inte en chans. Nu på den anfallande sidan fortsatte de sin överkörning och vann de fyra rundorna som behövdes för att säkra kartvinsten direkt. Massiva 16-3 till Virtus.pro på den första kartan.

Xyp9x och hans Astralis var fullkomligt chanslösa på Nuke. Foto: Adela Sznajder/DreamHack
Xyp9x och hans Astralis var fullkomligt chanslösa på Nuke. Foto: Adela Sznajder/DreamHack


Astralis slår tillbaka

Virtus.pro öppnade sedan med att vinna sin tredje raka pistolrunda i matchen då den flyttat över till Overpass. Astralis, som åter började som det anfallande laget, lyckades dock slå tillbaka direkt och gick snabbt upp till ledning med 5-1. Danskarna lyckades sedan hålla ett ordentligt avstånd ner till Virtus.pro, något som gav dem en 10-5-ledning i halvtid.

Den andra halvan inleddes med att Astralis vann sin första pistolrunda i matchen. Virtus.pro kom dock att minska avståndet genom att vinna den följande ecorundan och ytterligare tre rundor efter det. Danskarna hade dock siktet inställt på den där tredje, direkt avgörande kartan och radade upp fem raka rundor för att vinna kartan med 16-9.


Tio raka för Virtus.pro

Matchens tredje karta, Train, inleddes med en ogenomtränglig polsk vägg. Virtus.pro började som det försvarande laget och gjorde det med bravur då de vann hela tio raka rundor. Astralis lyckades dämpa fallet något genom att vinna tre rundor innan den första halvan var över, men med 3-12 inför sidbytet såg det otroligt tufft ut för danskarna.

En femte vunnen pistolrunda i matchen för Virtus.pro efter sidbytet gjorde inte precis att Astralis möjligheter till en comeback ökade. Astralis lyckades vinna ytterligare en runda i matchen innan Virtus.pro fällde avgörande i runda nummer 20. En ny utklassning av Virtus.pro som med det tog revansch efter finalförlusten i Atlanta.


Danmark Astralis vs. Polen Virtus.pro
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x
Virtus.pro: byali, NEO, pasha, Snax, TaZ

Med det har vi kommit fram till turneringens näst sista match, semifinalen mellan SK Gaming och North. Frågan är om Danmark, med två lag i semifinal, ska bli utan representanter i finalen eller om North lyckats besegra SK Gaming.

Brasilien SK Gaming vs. Danmark North
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL


Artikelbild: Adela Sznajder/DreamHack

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..