×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Så här spelas kvällens semifinaler i Las Vegas

1
DreamHack Masters Las Vegas går på söndagskvällen in på upploppet. Endast tre stycken bäst av tre-matcher återstår innan vi vet vilka som övertar Masters-titeln från de regerande mästarna, NiP.
Söndagens första semifinal går mellan de regerande majormästarna i Astralis och deras finalmotståndare från Atlanta, Virtus.pro. Danskarna i Astralis har gått som tåget turneringen igenom då de aldrig tappat mer än nio rundor i en och samma karta så här långt i turneringen. De vann enkelt grupp A och hade sedan inga problem med att slå ut NiP Gaming i gårdagens kvartsfinaler.

Danmark Astralis vs. Polen Virtus.pro
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x
Virtus.pro: byali, NEO, pasha, Snax, TaZ


Virtus.pro har inte haft det fullt lika lätt. En inledande vinst i gruppspelet följdes av en 10-16-förlust mot Gambit Esports i vinnarmatchen för grupp B. Därefter har de presterat dubbla 2-0-vinster, först mot Fnatic i gruppavgörandet och sedani kvartsfinalerna mot mousesports.

Astralis

vs. Kanada compLexity
vs. USA OpTic
vs. Sverige NiP

Virtus.pro

vs. USA Misfits
vs. Kazakstan Gambit
vs. Sverige Fnatic
vs. Europa mousesports


Masters-pokalen som de fyra kvarvarande lagen tävlar om i Las Vegas. Foto: Robert Paul/DreamHack
Masters-pokalen som de fyra kvarvarande lagen tävlar om i Las Vegas. Foto: Robert Paul/DreamHack


I den andra semifinalen ser vi SK ta sig an turneringens andra danska lag, North. SK Gaming, med nyförvärvet João "felps" Vasconcellos i laget, har imponerat stort på expertpanelen under turneringens gång. Det brasilianska laget vann enkelt sin grupp efter att ha besegrat TyLoo (16-6) och Cloud9 (16-5). De blev genast mycket tuffare då i den första kartan av nattens kvartsfinal mot Na`Vi, då tre förlängningar krävdes för att skilja lagen åt. SK kunde sedermera säkra en semifinalplats efter att ha vunnit den efterföljande kartan med klara 16-7.

Brasilien SK Gaming vs. Danmark North
SK: coldzera, FalleN, felps, fer, TACO
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL

Även North spelar med ett nytt ansikte i laget, detta i den före detta FaZe Clan-spelaren Philip "aizy" Aistrup. Det är dock lagkamraten Emil "Magisk" Reif som har gjort starkast avtryck så här lungt under turneringen. Lagets öppningsmatch, mot nordamerikanerna i OpTic, blev något av en besvikelse då North åkte på en 10-16-förlust. Efter det har det dock blivit idel kartvinster för danskarna varav den största kom mot compLexity (16-2) och den minsta i kvartsfinalen mot Gambit Esports (22-20 på avgörande kartan).

SK Gaming

vs. Kina TyLoo
vs. USA Cloud9
vs. CIS Na`Vi

North

vs. USA OpTic
vs. Kanada compLexity
vs. USA OpTic
vs. Kazakstan Gambit

Vinnarna av kvällens semifinaler ställs mot varandra klockan 03.00 under natten mot måndag i kamp om Masters-titeln och förstapriset på 200 000 dollar. Förlorarna däremot, de får nöja sig med en delad tredje- till fjärdeplats och en prissumma på 25 000 dollar.


Artikelbild: Adela Sznajder/DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..