×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Regerande Masters-mästarna NiP chanslösa mot Astralis

2
Det blir ingen andra Masters-titel för NiP redan i Las Vegas. Svenskarna fick se sig slagna av Astralis efter två solklara kartvinster för de danska majormästarna.
De svenska ninjorna fick en riktigt tuff start på matchen, som inleddes på deras kartval Inferno. Astralis visade prov på ett starkt försvar och sprang iväg till en 6-0-ledning innan svenskarna kunde säkra sin första runda. NiP mäktade sedan bara med att vinna ytterligare två rundor vilket gav tunga 2-13 till Astralis fördel inför sidbytet.

NiP lyckades vinna matchens andra pistolrunda men det var egentligen aldrig något snack om en comeback för svenskarna. De lyckades stänga ute Astralis ytterligare två rundor, sedan var det hela avgjort. Astralis vann Inferno med imponerande 16-6.

Danske superstjärnan device hade all anledning att vara glad efter den första kartan. Foto: Adela Sznajder/DreamHack
Danske superstjärnan device hade all anledning att vara glad efter den första kartan. Foto: Adela Sznajder/DreamHack


Astralis överlägsna

Astralis öppnade den andra kartan, Mirage, precis lika övertygande som den första. Danskarna vann halvan, spelandes som det försvarande laget, med hela 12-3. Samma siffror som på Inferno. NiP skulle med andra ord behöva låna lite extra magi från David Copperfield, som sätter upp en stor show på MGM Grand, för hämta igen Astralis försprång.


Någon NiP-magi blev det dock inte tal om. I stället fick vi se Astralis vinna sin fjärde pistolrunda i matchen. NiP kunde sedan vinna den andra ecorundan och radade upp tre rundor till på det. Astralis skaffade sig sedan åtta matchrundor genom att vinnan efter, de kom dock bara att behöva en. Övertygande 16-7 till Astralis och med det är de regerande Masters-mästarna från Malmö, NiP Gaming, utslagna ur turneringen. För Astralis väntar nu en repris på den senaste majorfinalen då de ställs mot Virtus.pro i morgondagens andra semifinal.

Danmark Astralis vs. Sverige NiP
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt

Med det har vi kommit fram till den sista kvartsfinalen. I ena ringhörnan ser vi SK Gaming som sedan João "felps" Vasconcellos kom in i laget kämpar med att hitta sin nya identitet. På andra sidan hittar vi ett Na`Vi som inte alls har sett lika starka ut som de brukar göra. Det kan med andra ord bli en helintressant kvartsfinal. Vinnarna av matchen kommer att ställas mot North i morgondagens semifinaler.

Brasilien SK vs. CIS Na`Vi


Artikelbild: Adela Sznajder/DreamHack

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..