×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Virtus.pro till semi efter 2-0 mot mousesports — NiP mot Astralis härnäst

1
Dagens andra semifinal har avgjorts och det blev en ny 2-0-seger. Den här gången var det Virtus.pro som gjorde processen kort med mousesports, även om avgörande fälldes första i runda 30 på Mirage.
Virtus.pro låg bakom valet av matchens första karta, Train, och det polska laget började som det försvarande laget. Det var däremot ett anfallande mousesports som öppnade bäst då de lyckades vinna fem raka rundor innan Virtus.pro slutligen fick något att säga till om. Polackerna åt sig sedan in i matchen och vann den första halvan med jämna 8-7.

Desto ensidigare blev det efter sidbytet, mousesports lyckades nämligen bara stoppa motståndarnas anfall en enda gång innan allt var avgjort. 16-8 till Virtus.pro.

NiKo har stundtals storspelat i denna sista turnering han spelar för mousesports. Foto: Robert Paul/DreamHack
NiKo har stundtals storspelat i denna sista turnering han spelar för mousesports. Foto: Robert Paul/DreamHack


Sent avgörande på Mirage

Nytt slagfält då det blev dags för den andra kartan var Mirage och den här gången var det mousesports som öppnade på den försvarande sidan. Även den här gången blev den första halvan riktigt jämn, även om mousesports slutligen skaffade sig en 9-6-ledning inför sidbytet. Den stora stjärnan? Nikola "NiKo" Kovač så klart.


Precis som under den första kartan kom Virtus.pro ut starkt efter sidbytet. Åtta rundor in i halvan hade de vänt på steken och övertagit ledningen med siffrorna 13-10. Spola fram till runda 30 och ställningen var jämna 15-14 till Virtus.pro. mousesports behövde vinna denna sista runda för att ta kartan till förlängning. Så blev det inte. Virtus.pro vann Mirage med 16-14 och satte med det stopp för mousesports framfart i turneringen. Det innebär dessutom slutet på en era för mousesports då tidigare nämnda Kovač nu har gjort sin sista match med laget.


Europa mousesports vs. Polen Virtus.pro
mouz: denis, loWel, NiKo, oskar, Spiidi
Virtus.pro: byali, NEO, pasha, Snax, TaZ

Nu har det blivit dags för svenskarna i NiP att ta plats på scenen i MGM Grand Garden Arena. De ställs mot majorvinnarna Astralis i den näst sista kvartsfinalen, det i en match som bli hur spännande som helst. Kommer Danmark att ha två representanter i morgondagens semifinaler, eller ska NiP lyckats skicka hem ett riktigt formstarkt Astralis?

Danmark Astralis vs. Sverige NiP


Artikelbild: Robert Paul/DreamHack

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..