×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

North till semifinal trots imponerande upphämtning av Gambit

2
Den första kvartsfinalen av DreamHack Masters Las Vegas är över. Det blev till slut en riktig spännande drabbning som North ändå kunde vinna med 2-0, som därmed är första laget att bli klara för semifinalerna.
Mathchen tog sin början på Norths kartval, Nuke och det var just danskarna som öppnade starkast. Spelandes som det anfallande laget vann de matchens första pistolrunda, för att sedan förlora två raka rundor. De kom dock snabbt tillbaka och kunde till slut vinna den första halvan med hela 11-4.


Efter att ha vunnit den första halvans sista runda fortsatte sedan Gambit på det vinnande spåret efter sidbytet. Så pass att de vann fem raka rundor i den andra halvan och minskade gapet mellan lagen till endast två rundor. North vaknade dock till och kunde så småningom fastställa kartresultatet till 16-11.

Gambit var piskade att vinna Inferno för att ta matchen till en tredje karta. Foto: Adela Sznajder/DreamHack
Gambit var piskade att vinna Inferno för att ta matchen till en tredje karta. Foto: Adela Sznajder/DreamHack


Imponerande comeback av Gambit

Karta nummer två i denna första kvartsfinal för dagen var Inferno, som spelades för blott tredje gången under turneringen. Gambit, som valde kartan, fick en riktig mardrömsstart då North vann sex raka rundor spelande på den försvarande sidan. Österupéerna lyckades dock dämpa fallet en aning genom att vinna fem rundor under den första halvan, men trots detta stod de alltså inför en uppförsbacke efter sidbytet.

Gambit hoppades nog att de kunde påbörja en upphämtning då de vann kartans andra pistolrunda, i stället fick vi se North svara med att vinna den följand ecorundan och sedan rada upp rundvinsterna. Efter att runda 21 spelats färdigt stod det klart att North skaffat sig hela åtta matchrundor. I det läget, med kniven mot strupen och ett uttåg ur turneringen runt hörnet, stärkte Gambit upp försvaret. Mikhail "Dosia" Stolyarov och övriga i Gambit lyckades stänga ner de båda bombplatserna fullständigt. Efter 30 spelade rundor var ställningen helt lika mellan de båda lagen och förlängning krävdes för att få fram en vinnare.


Det räckte dock inte med bara en övertid för att skilja de båda lagen åt. Gambit, på den anfallande sidan, öppnade denna andra förlängning bäst och vann den första halvan med 2-1. Det var dock till slut North som kunde säkra kartsegern genom att vinna den andra halvan med tre noll. Danskarna till semifinal, samtidigt som det är färdigspelat för Gambit Esports.

Kazakstan Gambit vs. Danmark North
Gambit: AdreN, Dosia, HObbit, mou, Zeus
North: aizy, cajunb, k0nfig, Magisk, MSL

Näst på tur är kvartsfinalen mellan mousesports och den polska plogen, Virtus.pro. Det vinnande laget kommer att ställas mot segrarna i kvartsfinalen mellan Astralis och NiP i morgondagens semifinaler.

Europa mousesports vs. Polen Virtus.pro


Artikelbild: Robert Paul/DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..