×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

NiP till slutspel efter vinst över Cloud9

1
NiP Gaming är klara för slutspel på DreamHack Masters Las Vegas efter en nagelbitare mot hemmahoppet Cloud9.
Det blir svenskt i slutspelet på DreamHack Masters Las Vegas! Detta står klart efter att NiP Gaming knappt fått revansch mot Cloud9 i gruppens bäst-av-tre-avgörande. Det blev dock inte någon ensidig drabbning, då Cloud9 stod för en rejäl press mot det blågula laget.

Mötets första karta var Cobblestone, där svenskarna fick en riktig mardrömsstart. Som det anfallande laget blev de riktigt låsta, och lyckades bara genomföra sitt uppdrag ynka en gång inför halvtid. Föga oväntat var det otillräckligt för att ens ha en chans att vända matchen, och kvickt hade Cloud9 en 1-0-ledning i kartor efter övertygande 16-2 på Cobblestone.

Cobblestone var NiP:s kartval, vilket gör ovanstående aningen oväntat. Det vägdes dock upp av svenskarnas insats på Cloud9:s kartval Train. NiP började återigen som det anfallande laget, men fick en betydligt bättre start när de vann både pistolrundan och den första vapenrundan. Cloud9:s försvar vaknade definitivt till under halvan, men inte tillräckligt för att förhindra svenskarna från en ledning i halvtid. När det sedan var NiP:s tur att försvara gick det helt fläckfritt, och kvitteringen till 1-1 i kartor kom via en 16-6-vinst på Trian.

Cache var den avgörande kartan, och man började väldigt kvickt känna samma ångest som sjönk ner under Cobblestone. Cloud9 fick en fantastisk start med sex raka rundvinster, men den här gången tog det inte lika lång tid för svenskarna att komma in i matchen — rejält. Det kraftiga underläget vändes av NiP via åtta raka rundvinster, och i halvtid hade Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och hans lagkamrater en knapp 8-7-ledning.

NiP vann sedan den följande pistolrundan och gick upp till en ännu starkare ledning. När Cloud9 sedan såg ut att vinna sin första runda på CT-sidan dog servern, och till nordamerikanernas stora missnöje spelades rundan om. Bättre blev det inte för "The stars and stripes" när NiP stod som knappa vinnare av den rundan efter att matchen återupptagits. Svenskarna gick sedan upp till 14 rundor väldigt kvickt, men hade tydliga problem med att avgöra. Till stor blågul lycka sattes dock den sista spiken i kistan i kartans 29:e runda, och NiP gick till slutspel.

Sverige NiP Gaming vs. USA Cloud9
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, pyth, Xizt
C9: autimatic, n0thing, shroud, Skadoodle, Stewie2k

NiP Gaming är alltså det enda svensklaget att säkra en slutspelsplats efter att Fnatic tidigare fallit till Virtus.pro i gruppavgörandet. Femman och deras coach Björn "THREAT" Pers behöver dock inte bli ensamma svenskar i slutspelet, då coachen tillika CS 1.6-legendaren Robert "RobbaN" Dahlströms FaZe Clan fortfarande har en chans på slutspel. De spelar härnäst mot Natus Vincere om den absolut sista slutspelsplatsen.

CIS Na`Vi vs. Europa FaZe Clan
Na`Vi: Edward, GuardiaN, flamie, s1mple, seized
FaZe: allu, jkaem, karrigan, kioShiMa, rain

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..