×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Astralis till semifinal — slår Na`Vi efter tre kartor

1
Astralis har tagit sig förbi den ukrainska besten Na`Vi och är det första laget att säkra en plats i semifinal på Eleague Major 2017. Nu är det dags för Fnatic att ställas mot Gambit.
Den första kvartsfinalen i Fox Theatre, Atlanta har avgjorts, och det är danska Astralis som är klara för semifinal efter att ha besegrat Natus Vincere med två kartor mot en.

Ett danskt ånglok tog ledning på Overpass

Overpass drog igång med en dansk kraft få hade förväntat sig. Som det anfallande laget, sidan som fått ett snitt på fyra rundor mot Na`Vi under Swiss-gruppspelet, knep danskarna en stark 5-0-ledning direkt. Så snart Oleksandr "s1mple" Kostyliev klev fram med två, nästan tre, frags tog Na`Vi sin första poäng, men möttes av mardrömsscenariot.

Astralis vann rundan därpå och tillintetgjorde Natus Vinceres ekonomi, och snart var 1-5-underläget kraftiga 1-8 för östeuropéerna. Det var då turneringens stora stjärna Egor "flamie" Vasilyev klev fram med tre stycken deagle-oneshots som gav Na`Vi sin andra runda. Återigen hade dock det Vasilyev och hans lagkamrater svårt att binda ihop rundor, och efter fenomenalt anfallsspel från Astralis, som även höll sitt motstånds ekonomi i schack, stod danskarna med en kraftfull 12-3-ledning i halvtid.

Na`Vi fick lite andrum när de knep rundans andra pistolrunda, men det tog inte lång tid innan stjärnspelarna Nicolai "device" Reedtz och Peter "dupreeh" Rasmussen bjöd på en show. Redan i andra rundan gjorde båda en jätteinsats för att vinna ett krystat pistolköp, och trots att Na`Vi därefter började ta sig tillbaka in i matchen var det otillräckligt. Slutresultatet skrevs 16-7 till Astralis.

Na`Vi kvitterar via jämn dragkamp på Mirage

En kort paus tycktes vara nyttigt för Na`Vi, som inledde den andra kartan — Mirage — med extrem kraft. Efter vunnen pistolrunda plogade de på ända upp till en 7-0-ledning innan Astralis fick sitt välkomnande på kartan. Som en omvänd version av första kartan krossades danskarnas ekonomi sedan när de möttes av en vunnen runda från Na`Vi:s håll. Något som dock inte skedde på Overpass var att laget i underläge faktiskt klättrade tillbaka in i matchen, och Astralis vände ett 1-9-underläge till betydligt behagligare 6-9, fortfarande till Na`Vi:s favör.

Comebacken fortsatte sedan in på den andra halvan när danskarna helt oskadda plockade hem pistolrundan. De överlevde sedan ytterligare tre rundor, varav ett var ett "force buy" från motståndet, och kvitterade därmed mötet till nio lika. Därefter gick en runda till båda lagen, men sedan var det dags för Reedtz att kliva fram igen. Med fyra AWP-frags gav han sitt lag en ledning för första gången på hela kartan, men därefter började bollen rulla.

Danskarna vann ytterligare tre raka rundor, men hade direkt svårt att gå upp till 15 rundor. Na`Vi tog en timeout, och vad än Denis "seized" Kostin sade tycks det ha hjälpt. Östeuropéerna slog direkt tillbaka, detta tillräckligt hårt för att jämna ut kartan till 14-14. Det stannade inte heller där, då Na`Vi vann två extremt jämna rundor därefter för att knipa kartan.

Astralis avgjorde på Dust2

Trots den förödande förlusten på Mirage klev sedan Astralis in på Dust2 med självförtroende. En vunnen pistolrunda, och första vapenrunda, gav dem direkt en ledning på fyra rundor mot noll. Na`Vi fick ihop ett par rundor därefter, men Astralis behöll samma ledning genom att vinna två egna rundor. Då vände allt, och Na`Vi knep hela sex rundor i rad, och vann halvan med 8-7. Na`Vi vann sedan den följande pistolrundan, men kunde inte hålla sin ledning alltför länge.

Astralis bjöd direkt på ett rejält pistolköp och tog tillbaka förarsätet bara rundor därpå. Vi befann oss nu vid en ställning där båda lagen hade tio rundor, och i kapplöpningen mot 16 rundor var det Astralis som började dra ifrån. Hela fem rundor gick danskarnas väg, och nu hade de lika många rundor på sig att sätta spiken i kistan. Det krävdes dock bara en, och Astralis såg sig avancera.

CIS Na`Vi vs. Danmark Astralis
Na`Vi: Edward, flamie, GuardiaN, s1mple, seized
Astralis: device, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x

Fnatic sätts på prov härnäst

Nästa möte för kvällen blir mellan svenska Fnatic och östeuropeiska Gambit Gaming. Båda lagen gjorde ungefär lika starkt intryck i turneringens tidigare stadie, då både avancerade med tre vinster och en förlust. Gambit var dock i en 2-0-position efter de första omgångarna, medan svenskarna föll i den första omgången men klättrade tillbaka med råge. Exakt när matchen drar igång är oklart, men den bör börja så snart som möjligt.

Sverige Fnatic vs. Kazakstan Gambit
Fnatic: dennis, disco doplan, krimz, olofmeister, twist
Gambit: AdreN, Dosia, Hobbit, mou, Zeus


Bildkälla: Turner Sports

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..