×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Fnatic till majorslutspel efter vinst över EnVyUs

2
Det blir blågult i slutspelet på Eleague Major 2017 — Fnatic besegrar EnVyUs på Cobblestone för att säkra den totalt tredje slutspelsplatsen.
Efter dagens mindre muntra öppningsmatch, där G2 Esports eliminerades, var det dags för gladare miner. Det var nämligen Fnatic och EnVyUs som skulle spela en "2-1-match" där en slutspelsplats stod på spel, och allt avgjordes på Cobblestone.

Inför matchen hade EnVyUs vunnit samtliga av sina pistolrundor i turneringen, men den bröts efter att Fnatic hindrat dem från att ta över bombplats B. Svenskarna gick därmed upp i en 3-0-ledning, men såg sig bli totalt överkörda när det väl var dags för en vapenrunda. Vapen rifles tycks dock vara överskattade, då Fnatic direkt vann tillbaka kontroll genom att knipa en vunnen runda med endast pistoler i hand.

Vid detta stadie började rundorna gå åt båda hållen, något som i slutändan gynnade fransmännen när de tömde Fnatics plånböcker. Detta gav dem en ledning för första gången i matchen, men vann bara halvan med knappa 8-7 — ett godkänt resultat från Fnatics håll, då de visade en stark T-sida i tisdagens möte med North.

EnVyUs pistolstatistik fortsatte sedan försämras när Fnatic vann även matchens andra pistolrunda. Fransmännen satte dock käppar i hjulet för svenskarna direkt när de vann den kommande eco-rundan med endast en förlorad spelare. Detta gav EnVyUs ett gäng "gratisrundor", och utökade sin ledning till 11-8. Vid detta skede klev Fnatics coach Jimmy "Jumpy" Berndtsson in med en taktisk paus. Det är så klart svårt att veta vad som sades, men vad det än var tycks det ha fungerat. Fnatic vann tre raka rundor därefter och kvitterade mötet till 11-11.

twist från Fnatic.
Simon "twist" Eliasson var riktigt stark i matchen.


Även halvans åttonde runda gick Fnatics väg, vilket tvingade EnVyUs till en eco. Lyckligtvis för svensk del kunde inte fransmännen upprepa bedriften från halvans andra runda, och Fnatic gick upp i en två rundor stor ledning. Det var inte som att de nöjde sig där dock, utan vann även de kommande två rundorna för att utöka sin ledning så pass att de höll i fyra matchbollar. Det krävdes dock inte mer än en, och vinsten skrevs 16-11 till svenskarna.

Frankrike EnVyUs vs. Sverige Fnatic
nV: apEX, Happy, kennyS, NBK, SIXER
Fnatic: dennis, disco doplan, krimz, olofmeister, twist

Fnatic är därmed klara för slutspel inför en jublande publik i helgen, medan EnVyUs kommer att få lägga alla sina ägg i en och samma korg när de möter ett annat 2-2-lag senare i natt. Värt att notera är att Olof "olofmeister" Kajbjer och Freddy "krimz" Johansson nu är de två enda spelarna någonsin att nå slutspel i alla tio majors som arrangerats.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..