×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

Två topplag lägger vantarna på de sista inbjudningarna till Katowice

1
Under torsdagskvällen offentliggjorde ESL att FaZe Clan och North lägger vantarna på de sista inbjudningarna till årets upplaga av IEM Katowice.
Med en dryg månad kvar till turneringen är alltså de åtta inbjudna lagen klara. FaZe, som består av norskt, danskt, finländskt och franskt blod, kommer delta i turneringen. Även danska North (före detta Dignitas), som nyligen skrev på för den danska fotbollsklubben FC Köpenhamn, kommer att vara på plats för att slåss om förstaplatsen i den prestigefyllda turneringen.

Bland de övriga sex inbjudna lagen återfinns NiP Gaming, som vann IEM Oakland i höstas, och det polska hemmalaget Virtus.pro, som segrade i just Katowice för tre år sedan.

Inbjudna lag

Sverige NiP Gaming
Polen Virtus.pro
Danmark Astralis
Brasilien SK Gaming
Kanada OpTiC Gaming
USA Cloud9
Europa FaZe Clan
Danmark North

Återstående kvalplatser

Europeiskt kval
Europeiskt kval
Europeiskt kval
Nordamerikanskt kval

Mer svenskt kan det bli

Två raka titlar i Katowice till trots finns inte svenska Fnatic med bland de inbjudna lagen. Om detta beror på att de helt enkelt har förbisetts av arrangörerna eller om de har tackat nej är i dagsläget oklart. Än så länge vilar det alltså på NiP Gamings axlar att representera Sverige i turneringen. De kan dock komma att få svenskt sällskap genom kvalprocessen.

Tidigare denna vecka spelades det första öppna europeiska kvalet där vi fick se Godsent slå bulgariska Mortal Kombat för att knipa en plats i det slutgiltiga kvalet. Danska Heroic tog sig också an bulgariskt motstånd i form av Outlaws. Heroic gick därifrån med vinst och därmed också klara för det stängda kvalet. Det andra öppna europeiska kvalet kommer spelas mellan 1-2 februari. Ytterligare fyra lag bjuds sedan in till det europeiska finalkvalet i vilket de deltagande lagen tävlar om tre platser till IEM-stoppet i Katowice. Finalkvalet spelas den 4-5 februari.

IEM Katowice spelas den 1-5 mars och sett till deltagarlistan kan vi förvänta oss riktigt underhållande CS:GO-action i Spodek Arena då de tävlande gör upp om prispotten på 250 000 dollar.



Artikelbild: instagram.com/thenorthishere

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..