×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Pro League går över till YouTube

2
WESA har offentliggjort att kommande ESL Pro League-säsonger kommer att sändas exklusivt på YouTube.
I fyra framgångsrika säsonger har ESL:s engelska Pro League-sändningar funnits tillgängliga för åskådare via gaming-streamingplatformen Twitch. Så blir inte fallet för de kommande två säsongerna, då World Esports Association, WESA, påbörjat ett samarbete med YouTube för den femte och sjätte upplagan av den gigantiska ligan.

Samarbetet innebär att YouTube har exklusiva sändningsrättigheter när det kommer till turneringens engelskspråkiga streams, som oftast varit de som dragit flest tittare. Icke-engelska streams, till exempel svenska sådana, kommer dock fortfarande att finnas tillgängliga på övriga plattformar så som Twitch.

"YouTube har klivit fram som en innovativ plattform med ett imponerande tendens att locka högkvalitativt innehåll till sin tjänst, och vi ser fram emot att göra Pro League möjligt för deras ständigt växande gamingpublik. Det här samarbetet tillåter oss att få mer värde för vårt innehåll, vilket leder till mer omsättning för våra lag och spelare samtidigt som vi erbjuder den allra bästa upplevelsen i dagens digitala värld", berättar Ken Hershman från WESA i ett uttalande.

Pro League erbjuder två miljon dollar i prispengar för 2017, fördelat över två säsonger. Den kommande säsongen börjar så snart som den 7 februari, och kommer att avgöras i Verizon Theatre i Dallas, Texas i början av juni. Redan nu kan man ta del av repriser på YouTube, detta via ESL:s kanal, där kommande säsonger även kommer att sändas.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..