×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Eleague

Astralis och OpTic klara för Eleague-final efter imponerande insatser i natt

1
Det kom att bli två relativt korta semifinaler som spelades under natten mot lördagen, detta då både Astralis och OpTic kunde vinna mot sina respektive motstånd med 2-0. Detta innebär samtidigt att det är färdigspelat för SK Gaming och FaZe Clan.
Nattens första semifinal stod mellan danska Astralis och brasilianska SK Gaming, en match som tog sin början på Overpass. Där följdes en jämn första halva upp av att Astralis, då som försvarare, storspelade och vann därmed kartan med 16-11.

Det fina danska försvarsspelet höll sedan i sig även på Train då Astralis framgångsrikt lyckades stoppa det annars så T-starka SK Gaming. Faktum är att SK endast lyckades vinna tre rundor som det anfallande laget. Brassarna lyckades dock knappa in en hel del under den andra halvan men kom ändå aldrig närmare en tredje avgörande karta än till tolv vunna rundor. Astralis vann kartan med 16-12 och blev därmed första lag att bli klara för final. Anmärkningsvärt nog är detta det danska lagets första turneringsfinal sedan mitten av mars, då förlorade de finalen av Counter Pit League Season 2 mot Natus Vincere.

Brasilien SK Gaming vs. Danmark Astralis
SK: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
Astralis: dev1ce, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x

OpTic-spelaren RUSH storspelade i semifinalen mot FaZe.
OpTic-spelaren RUSH storspelade i semifinalen mot FaZe.


På andra sidan slutspelsträdet mötte OpTic Gaming ett av höstens hetaste lag, FaZe Clan, i nattens andra semifinal. Det kom dock inte att bli förhandsfavoriterna FaZe Clans kväll. Nej, i stället var det OpTic som öppnade med en rejäl överkörning på Train tack vare att laget vann den första halvan med 12-3 – spelandes som anfallare. Fyra rundor in efter sidbytet var kartan sedan avgjord.

OpTic följde sedan upp den första kartvinsten med att ta en ordentlig ledning även under den första halvan av Overpass. Den gången började det nordamerikanska laget som det försvarande laget och säkrade tio rundor till halvtid. Kartan kom sedan att bli betydligt jämnare än den första då FaZe hämtade igen till ställningen 11-10, ändå var det aldrig riktigt nära att krävas en tredje karta. OpTic vann slutligen med 16-12.

Världen OpTic Gaming vs. Europa FaZe Clan
OpTic: NAF, RUSH, mixwell, tarik, stanislaw
FaZe: aizy, allu, karrigan, kioShiMa, rain

Astralis och OpTic gör upp om miljonerna

Ovanstående resultat innebär att det nu är klart för final borta i Atlanta, en final där vi får se Astralis och OpTic Gaming göra upp om förstapriset på hela 400 000 dollar (runt 3,7 miljoner kronor). Den förlorande femman får dock även dem en helt okej prissumma då de vänder hem från den amerikanska TV-turneringen med 140 000 dollar (cirka 1,3 miljoner kronor).

Danmark Astralis vs. Världen OpTic Gaming
Astralis: dev1ce, dupreeh, gla1ve, Kjaerbye, Xyp9x
OpTic: NAF, RUSH, mixwell, tarik, stanislaw


7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..