×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

Astralis gruppvinnare i Oakland — Na`Vi floppar

8
Den första av två grupper har avgjorts på IEM Oakland, och det är danska Astralis som vinner gruppen medan Natus Vincere missar ännu ett slutspel.
Det bjöds på en hel del överraskningar när grupp A på IEM Oakland avgjordes under gårdagen. Sex lag gjorde upp med ett BO1 round robin-upplägg, någonting som bäddade för en och annan skräll.

Den första skrällen kom redan i öppningsmatchen mellan Na`Vi och Team Liquid, där det sistnämnda laget fullkomligt krossade östeuropéerna som anfallare på Nuke, och avgjorde sedan mötet utan större problem. Samtidigt gick matchen mellan Immortals och TyLoo till förlängning innan brassarna kunde ta sina första poäng.

Immortals kom med besked

Fler poäng blev det för Immortals, som utöver vinsten över TyLoo även förlöjligade G2 Esports med 16-4 på Cobblestone. Därefter gick de vinnande i en tight duell med Team Liquid och slog även Na`Vi på övertid. Astralis var det enda laget som de inte lyckades besegra i gruppen, detta när de föll på övertid. Ett riktigt styrkebesked från Immortals, som efter prestationen säkrade dem en andraplats i gruppen.

HEN1 och Lucas från Immortals
Immortals har funnit en riktigt stark form.

Astralis fortsätter att leverera

Laget som toppar gruppen är inga mindre än Astralis, detta trots en knaper start. I sin första match föll de nämligen mot G2 Esports, men ryckte upp sig och vann resterande matcher genom att krossa Liquid och vinna övertygande mot både Na`Vi och TyLoo. De vann även ovan nämnda övertidsmatch mot Immortals, som i efterhand visade sig ge dem gruppvinsten och en säkrad plats i semifinal. Detta får ses som en fortsättning på danskarnas goda form efter att de vunnit sin Eleague-grupp förra veckan.

Tuff tid för Na`Vi

Det tredje laget att avancera är G2 Esports, detta med totalt tre vinster. Östeuropeiska Natus Vincere lyckades endast vinna två matcher och slutade därmed på en femteplats i gruppen, bakom Team Liquid, och får därmed lämna turneringen redan efter första dagen. Ett riktigt slag i magen efter att Na`Vi även eliminerades från sin Eleague-grupp efter dubbla förluster mot SK Gaming förra veckan, en grupp som Astralis vann. Tuffast blev det dock för TyLoo som inte lyckades skrapa ihop en enda poäng under turneringen, trots en övertidsmatch och en 14-16-förlust.

s1mple från Na`Vi.
s1mple tog floppen hårt. "Ibland tror jag att Zeus hade varit bättre för Na`Vi", skrev han på Twitter.


Så, för att summera dagen är Astralis klara för semifinal, medan Immortals och G2 Esports avancerat till play-in-stadiet, alltså kvartsfinal, där brassarna kommer att möta grupptrean i kvällens grupp, medan G2 kommer att ställas mot grupptvåan. Vinnarna av play-in-matcherna går till semifinal mot Astralis och gruppvinnaren från grupp B.

Grupp A

# Team Matcher Vinster Förluster +/- Poäng
1 Astralis 5 4 1 29 12
2 Immortals 5 4 1 16 12
3 G2 Esports 5 3 2 1 9
4 Team Liquid 5 2 3 1 6
5 Natus Vincere 5 2 3 -13 6
6 TyLoo 5 0 5 -34 0


NiP Gaming äntrar turneringen ikväll

Grupp A har alltså avgjorts, vilket innebär att endast sex lags gruppöde återstår när grupp B skall avgöras. Där finner vi bland andra NiP Gaming, SK Gaming och Cloud9 — tre av gruppens stora favoriter — som kommer att slåss med mousesports, FaZe Clan och Andreas "MODDII" Fridhs danska Heroic. Denna grupp avgörs från och med ikväll fram till mitt i natten.

Torsdag, 17 november

Danmark Heroic vs. Brasilien SK Gaming
USA Cloud9 vs. Europa FaZe Clan
Europa mousesports vs. Sverige NiP Gaming
Danmark Heroic vs. Europa FaZe Clan
USA Cloud9 vs. Sverige NiP Gaming
Europa mousesports vs. Brasilien SK Gaming
Europa FaZe Clan vs. Sverige NiP Gaming
Danmark Heroic vs. Europa mousesports
USA Cloud9 vs. Brasilien SK Gaming
Danmark Heroic vs. Sverige NiP Gaming
USA Cloud9 vs. Europa mousesports
Europa FaZe Clan vs. Brasilien SK Gaming
Brasilien SK Gaming vs. Sverige NiP Gaming
Europa mousesports vs. Europa FaZe Clan
Danmark Heroic vs. USA Cloud9

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..